Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sima győzelemmel tovább üldözi a Kecskemét az éllovas Ferencvárost

Eurosport Magyarország

Publikálva 15/04/2023 - 16:37 GMT+2

A második helyen álló Kecskemét hazai pályán rendkívül simán, 3-0-ra nyert a kupadöntős Zalaegerszeg ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

A kecskeméti Zeke Márió (b) és a zalaegerszegi Ubochioma Meshack a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott Kecskeméti TE - ZTE FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. április 15-én.

Fotó: MTI

Szabó István együttese ezzel három pontra megközelítette a címvédő és listavezető Ferencvárost, amely 19.30-tól a kiesés elől menekülő Budapest Honvédot fogadja.
A címvédő és listavezető Ferencváros tavaszi hullámvölgye miatt az újonc kecskemétiek lemaradása már csak hat pont volt a találkozó előtt, így győzelemmel "lőtávolon" belülre kerülhettek az Európa-ligában nyolcaddöntőig jutott bajnokcsapathoz képest.
A Kecskemét az első pillanattól kezdve fölényben futballozott, és az első játékrész közepén négy percen belül kétszer is eredményes volt - egyszer pedig a kapufa mentette meg a vendégeket -, így teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhatott pihenőre. A ZTE játékába rendkívül sok hiba, pontatlanság csúszott, emiatt a vendégcsapat nem volt veszélyes kapura.
A szünetben Ricardo Moniz kettős cserével próbálta rendezni a zalaegerszegi csapat sorait, és bár a védekezésben összeszedettebbé vált az együttese, támadásban továbbra sem javult fel.
A Kecskemétnek érthetően már nem volt sürgős, inkább a gyors kontrákra rendezkedett be és a 71. percben eldöntötte a három pont sorsát. A ZTE-nek ezen a délutános esélye sem volt, még a szépítés sem jött össze a vendégeknek.
OTP Bank Liga, 27. forduló:
  • Kecskeméti TE-ZTE FC 3-0 (2-0)
  • gólszerzők: Horváth K. (20.), Szabó A. (24.), Tóth B. (71).
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés