Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Magabiztos ferencvárosi győzelem a Honvéd ellen - megszakították rossz sorozatukat a zöld-fehérek

Eurosport Magyarország

Frissítve 15/04/2023 - 21:45 GMT+2

Az éllovas Ferencváros hazai pályán 3-0-ra nyert a kiesés elkerüléséért küzdő Budapest Honvéd ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Labdarúgó NB I - Ferencváros-Honvéd 3-0 (fotó: fradi.hu)

Fotó: From Official Website

A címvédő és listavezető FTC az előző hét tétmérkőzésén nem tudott nyerni, a bajnokságban pedig az előző nyolc fordulóban egy siker mellett négy döntetlen és három vereség volt a mérlege.
Stanislav Cherchesov csapata szombat esti győzelmével visszaállította a hatpontos különbséget - amely kora délután háromra csökkent - a második helyezett Kecskeméttel szemben.
Az első negyedóra meggyőző FTC-fölényben, de gólhelyzet nélkül telt el. A 20. percben - miután Capan kissé meglökte - Zachariassen ütközött estében az ötösön a Honvéd kapusával. Ápolás következett, majd le kellett cserélni a térdét fájlaló támadót, pár perccel később pedig a vendégek hálóőre, Dúzs is cserét kért.
A továbbiakban is sok volt a játékmegszakítás, a kisebb sérülés, aztán az FTC egy kirúgást követő labdaszerzés után Traoré szép átadása és Ryan Mmaee pontos kapáslövése nyomán megszerezte a vezetést. A kilenc perc ráadással véget ért első félidőben a Honvéd védekezésben szervezett volt, de támadásban keveset mutatott.
Élénken kezdte a második félidőt a Ferencváros, és több helyzetet ki is alakított. A Honvédnak továbbra sem nagyon futotta erejéből támadások vezetésére. A hazai csapat lényegesen veszélyesebben játszott, a félidő fele után növelte előnyét, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést, majd a hajrában még egy gólt lőtt, így megérdemelten nyert.
A Honvéd 2019 áprilisában tudta legutóbb legyőzni fővárosi riválisát, amelytől azóta két döntetlen mellett sorozatban tizenegyszer kikapott az NB I-ben vagy a Magyar Kupában.
OTP Bank Liga, 27. forduló:
  • Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd 3-0 (1-0)
  • gólszerző: R. Mmaee (42.), Marquinhos (72.), Owusu (87.)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés