Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csoportmásodikként jutott vb-nyolcaddöntőbe a triplázásra készülő amerikai válogatott

Eurosport Magyarország

Frissítve 01/08/2023 - 11:38 GMT+2

Női labdarúgó-vb - A holland válogatott jutott csoportelsőként a nyolcaddöntőbe az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság E jelű kvartettjéből, a címvédő amerikai csapat lett a második.

Megan Rapinoe és Alex Morgan

Fotó: Getty Images

Női labdarúgó-vb - Csoportmásodik lett a címvédő amerikai válogatott

A két együttes döntetlent játszott egymással múlt csütörtökön. A csoportkör keddi zárófordulójában a történelmi triplázásra készülő amerikaiak voltak nehezebb helyzetben, mert riválisuknak, a portugáloknak is volt esélyük a továbbjutásra. A hollandok a gyengébb játékerőt képviselő Vietnammal csaptak össze és a gólkülönbség javítását is szem előtt tartva 7-0-ra nyertek.
Az amerikai-portugál találkozót - amelyen Vad Anita volt az egyik asszisztens - a második félidő elején több percig egy végül tévesnek bizonyuló tűzriadó zavarta meg. A szurkolókat először felszólították, hogy keressék meg a legközelebbi kijáratot, de végül nem kellett a játékot megállítani, a nézők pedig a helyükön maradhattak.
A hajrá izgalmasan alakult, a 91. percben a portugálok kapufát lőttek, ám végül gól nélküli döntetlen született. A továbbjutással a tengerentúli együttesből a csatár Megan Rapinoe és Alex Morgan mellett a középpályás Julie Ertz, a védő Kelley O'Hara és a kapus Alyssa Naeher továbbra is esélyes, hogy háromszoros világbajnok legyen. A futball egyetlen háromszoros világbajnoka a brazil Pelé, de a nőknél még nincs ilyen játékos.
A sportágban még sosem fordult elő - sem férfi, sem női vonalon -, hogy egy válogatott sorozatban három vb-címet szerezzen.
Eredmények, 3. forduló:
E csoport:
  • Portugália-Egyesült Államok 0-0
  • Hollandia-Vietnam 7-0 (5-0)
A csoport végeredménye:
1. (és nyolcaddöntős) Hollandia 7 pont,
2. (és nyolcaddöntős) Egyesült Államok 5,
3. Portugália 4,
4. Vietnam 0
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés