Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megkapta az amerikai állampolgárságot a magyar válogatott támadó

Eurosport Magyarország

Frissítve 30/06/2024 - 10:42 GMT+2

Sallói Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City négyszeres magyar válogatott balszélsője szombaton megkapta az amerikai állampolgárságot.

Sallói Dániel góllal és gólpasszal járult hozzá a Sporting Kansas City 4-1-es győzelméhez a St. Louis City otthonában az MLS nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. (fotó: @SportingKC)

Fotó: Twitter

"Amerika és Kansas City az új otthonom lett. Az elmúlt tíz évemet ebben az országban töltöttem, nagyon jól érzem magam, és nagyon boldog vagyok, hogy abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy megkaptam az állampolgárságot" - idézi a 27 éves Sallói szavait a The Kansas City Star.
Az immár magyar-amerikai kettős állampolgárságú sportoló 2014-ben, középiskolás korában érkezett az Egyesült Államokba, két évvel később igazolt az SKC-hoz, amelynek felnőtt csapatában 2017-ben mutatkozott be. Azóta 232 mérkőzésen 59 gólt szerzett. A zöldkártyáját 2019-ben kapta meg, öt év után folyamodhatott az állampolgárságért, majd áteshetett a honosítási eljáráson.
A szombati ünnepségen elmondta, hogy csapattársai is segítettek neki az állampolgársági vizsgára való felkészülésben. Hozzátette, a családtagjai számára is nagy segítség, hogy már van amerikai állampolgársága is, hiszen így a zöldkártyáknak köszönhetően többször látogathatják meg.
"Szeretik azt, akivé itt, Amerikában váltam. Életem hátralévő részét valószínűleg itt szeretném leélni"
- szögezte le.
Az SKC szombaton hazai pályán 2-0-ra győzött az Austin FC ellen, de Sallói - aki Újpesten nevelkedett, majd megfordult Gyirmóton is - bokasérülés miatt nem lépett pályára. Ez volt sorozatban a negyedik meccs, amit ki kellett hagynia.
Az Európa-bajnokságról visszatért Gazdag Dániel a 62. percben állt be a Philadelphia Union együttesébe, amely 4-2-ra kikapott a CF Montreal otthonában. A Philadelphia a keleti főcsoport tabellájának 12. helyén áll, az SKC pedig 13. a nyugati főcsoportban.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés