Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szombaton a foci-Eb-n: Ronaldóék a törökök ellen biztosíthatják be a továbbjutást

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/06/2024 - 13:58 GMT+2

Foci-Eb - A csoportfavorit portugál válogatott a csehek elleni nehéz győzelem után az F jelű négyes másik hárompontos együttesével, a törökkel találkozik szombaton a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, Dortmundban, ahol a mérkőzés győztese biztosítja helyét a nyolcaddöntőben.

Foci-Eb: Ronaldóék a törökök ellen biztosíthatják be a továbbjutást

Fotó: AFP

A törökök ellen juthatnak tovább a portugálok
Roberto Martinez csapata a torna egyik esélyeseként érkezett Németországba, az első fordulóban azonban nem ennek megfelelően játszott. Cristiano Ronaldóék ugyan nagy mezőnyfölényben voltak végig a csehek ellen, de támadásaikba rengeteg hiba és pontatlanság csúszott, s a 2-1-es győzelmet csak a ráadásban tudták kiharcolni.
A törökök szintén nagyon megszenvedtek a nyitókörben, melyben Georgia számtalan helyzetet ki tudott alakítani ellenük és a 3-1-es végeredmény - amely a ráadásban üres kapus góllal alakult ki - nem tükrözi híven a meccs képét.
A két együttes szombati összecsapásán a portugálok az esélyesek, ugyanakkor a csapat tagjai óvatosan fogalmaztak várakozásaikról.
"Törökországnak jobb játékosai vannak, mint Csehországnak és nekik biztosan más lesz a hozzáállásuk a meccshez, mint amilyen a cseheké volt. Azt gondolom, hogy ez számunkra kedvezőbb lehet, mert ők nem fognak olyan mélyen védekezni" - vélekedett Diogo Jota, a portugálok támadója.
A két együttes tizedik alkalommal találkozik egymással. Az örökmérleg egyértelmű portugál fölényt mutat hét győzelemmel és két vereséggel.
A csoport másik meccsén Hamburgban a két pont nélküli együttes összecsapása is izgalmasnak ígérkezik. A cseh és a története első nagy tornáján szereplő georgiai csapat is azért küzd majd, hogy megőrizze esélyét a továbbjutásra, amihez mindkét gárdának szüksége lenne a három pontra. Mindez azt feltételezi, hogy Csehország és Georgia is gólra törő játékkal rukkol majd elő.
Portugália ellen megmutattuk, hogy képesek vagyunk nagy szívvel, összehangoltan, kellő agresszivitással és egymásért küzdve játszani.
Amennyiben Georgia ellen ugyanígy tudunk majd küzdeni, sokkal aktívabb futballra leszünk képesek és remélhetőleg egy kicsivel, vagy inkább sokkal többet tudunk majd támadni, amivel sikert érhetünk el"
- jelentette ki Patrik Schick, a csehek középcsatára.
A Georgia-Csehország találkozó 15, a Törökország-Portugália mérkőzés pedig 18 órakor kezdődik szombaton.

A románok már a továbbjutásért játszanak
Amennyiben a román labdarúgó-válogatott szombaton legyőzi a belga csapatot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második körében, bejut a nyolcaddöntőbe.
Az E jelű négyes nyitányán a román válogatott 3-0-ra nyert az ukránok ellen, és ha a belgák felett is diadalt arat, biztosan ott lesz az egyenes kieséses szakaszban, ugyanis ha harmadik helyen is zár, hat pontjával semmiképpen sem tud már búcsúzni. A belgák ezzel szemben a szlovákoktól elszenvedett, meglepő 1-0-s vereséggel rajtoltak, így amennyiben nem szeretnék, hogy a 2022-es katari vb után ismét a csoportkör jelentse számukra a végállomást, gyakorlatilag kötelező a javítás.
A két együttes eddigi 12 egymás elleni összecsapásán - melyből csak kettő volt tétmérkőzés - mindkét fél öt-öt győzelmet aratott. Legutóbb meglehetősen régen, 2012 novemberében, egy bukaresti felkészülési találkozón csaptak össze, akkor 2-1-re a házigazdák nyertek. A belga együttesben már akkor ott volt Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Axel Witsel és Romelu Lukaku is a mostani névsorból.
A találkozó Kölnben 21 órakor kezdődik, a csoport másik második fordulós meccsét ma 15 órától Düsseldorfban játsszák a szlovákok és az ukránok.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés