Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Spalletti a tempókülönbségben látja az olasz kiesés okát, Donnarumma elnézést kért

Eurosport Magyarország

Publikálva 29/06/2024 - 21:36 GMT+2

Foci-Eb - A címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti szerint a két csapat közötti tempókülönbség volt a döntő a Svájc elleni szombati nyolcaddöntőben a németországi Európa-bajnokságon.

Spalletti

Fotó: SID

Spalletti: a tempó volt a döntő

"A második félidő elején bekapott gól nagyon megfogott minket, nem voltunk élesek. A különbséget a tempó jelentette, az első játékrészben ebben sokkal gyengébbek voltunk, mint ők. Ez az egyéni teljesítményekre is igaz" - fogalmazott az olaszok mestere.
Mindig a tempó és a frissesség jelenti a különbséget. Rotáltam a játékosokat, hogy tudjanak pihenni, de jelenleg úgy tűnik, ennél többre nem voltunk képesek"
- tette hozzá.
A svájciak középpályása, Fabien Rieder szerint nagyszerű teljesítménnyel rukkoltak elő.
"Az első pillanattól kezdve azt mutattuk, hogy meg akarjuk nyerni ezt a mérkőzést. A hangulat a csapaton belül leírhatatlan: mindenki boldog, mindenki küzd a másikért, azt hiszem, ez látszott rajtunk" - fogalmazott.
Csapattársa, Breel Embolo szerint is megérdemelten nyertek egy jó válogatott ellen.
"Kompaktak voltunk és sok helyzetet alakítottunk ki. Jó meccsünk volt és a megfelelő pillanatokban szereztük a góljainkat. Büszke vagyok a csapatra, az egész stábra és az egész országra" - nyilatkozott.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Az olaszok kapusa, Gianluigi Donnarumma bevallotta, hogy fáj a vereség és mindenkitől elnézést kért a kiesés miatt.
"Csalódást keltő volt a mai teljesítményünk, Svájc megérdemelten győzött. Az egész mérkőzésen bizonytalanok voltunk, az első félidőben túl sok labdát vesztettünk és túl sok területet hagytunk nekik. Kemény volt, nehéz lesz megemészteni ezt a vereséget" - mondta.
Svájc a legjobb nyolc között a vasárnap sorra kerülő angol-szlovák nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik majd jövő szombaton, Düsseldorfban.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés