Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Eb-címvédő olaszok kapitánya elismerte, nem voltak meccsben a spanyolok ellen

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/06/2024 - 10:50 GMT+2

Luciano Spalletti, a címvédő olasz válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy csapata alárendelt szerepet játszott a spanyol együttes elleni, csütörtök esti rangadón a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon és a rivális 1-0-s sikere nem tükrözi a meccs képét.

Luciano Spalletti

Fotó: SID

Spalletti: nem voltunk meccsben
"Teljesen megérdemelten győztek. Egy gólnál nagyobb különbséggel is megérdemelten nyertek volna. Végig nem voltunk meccsben" - nyilatkozta a gelsenkircheni találkozót követően az olasz szakvezető. - "Az utolsó húsz percet leszámítva képtelenek voltunk olyan helyezeteket teremteni, amelyekkel versenyképesek lettünk volna azon a szinten, amit ők képviselnek."
Spalletti azon túl, hogy elismerte csapata vereségének jogosságát, némi magyarázattal is igyekezett szolgálni a váratlanul gyenge játékra.
"Talán több pihenőt kellett volna adnom a fiúknak, több szabadnapot. Másfél napot kaptak, mert a mérési adataink is mutatták, hogy fáradtak, de talán többre lett volna szükség" - jegyezte meg a kapitány. - "Túl nagy volt a szakadék élesség és frissesség szempontjából a csapatok között. Felesleges bármi másról beszélni, mert amíg nem vagy olyan erőállapotban, mint az ellenfeled, nyilván lassabban reagálsz szituációkra és le vagy maradva."
A 65 éves tréner annyit tett még hozzá, hogy a spanyolok játékstílusa lenyűgöző.
Mindenki szeretne úgy játszani, mint a spanyolok. Hosszú ideje ők játsszák a legjobb futballt"
- bókolt a már továbbjutott riválisnak Spalletti.
A kellemetlen vereség ellenére az olaszok jó helyzetből várhatják a B csoport hétfői zárófordulóját, mivel három ponttal a második helyen állnak és a horvátok ellen a döntetlen is elég számukra a nyolcaddöntőbe kerüléshez.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés