Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elképesztően olcsón vihetik a topcsapatok nyáron az Eb fiatal spanyol sztárját

Szabó Bence

Publikálva 22/06/2024 - 08:06 GMT+2

Nico Williams már az Athletic Bilbaóban is remek teljesítményt nyújtott, az Olaszország elleni Eb-csoportmeccsen viszont végleg felhívta magára mindenki figyelmét. A nagy klubok sorban állnak érte, nyáron pedig hála a decemberi szerződéshosszabbításának, mai árakhoz képest nagyon kedvező összegért szerezhetik meg őt.

Nico Williams az olaszok elleni Eb-meccsen

Fotó: Getty Images

Ez egy szép ajándék lett anyukámnak!
- így reagált mosolyogva a spanyol válogatott szélsője, Nico Williams, amikor az olaszok ellen 1-0-ra megnyert találkozó végén megkapta a meccs emberének járó díjat. Látva a mérkőzésen mutatott teljesítményét, nehéz nem arra gondolni, hogy Európa topp klubjainak vezetőségben egy hasonló mondatot megfogalmazva dörzsölik a tenyerüket a döntéshozók.
Williams neve az ő radarjukon biztosan nem csütörtök este tűnt fel először, de sok szurkolónak talán most mutatkozhatott meg igazán, milyen tehetség van az Atheltic Bilbao 21 éves támadójában. Az őt figyelő klubok számára a fiatal szélső olaszok elleni, lényegében meccsnyerő teljesítménye csak vonzóbbá teszi a leigazolását, pláne annak fényében, hogy a pletykák szerint milyen összegért mozdítható jelenlegi csapatából.
Williams még tavaly decemberben hosszabbított szerződést Bilbaóban, de a hírek szerint az aláírással csak a fizetése nőtt jelentősen, a kivásárlási ára lényegében változatlan maradt. Az összeg nem nyilvános, de állítólag mindössze 55 millió euró. Ez tíz éve még pofátlanul magas árnak számított volna egy fiatal, keveset bizonyított támadóért, ma viszont már épp az ellenkezője, óriási üzlet lehet egy ekkora tehetségért.
A híresztelések az átigazolásról már az Olaszország elleni meccs előtt is éltek, ezek pedig a következő napokban csak erősödni fognak. Williamsnek nincs könnyű dolga, de elmondása szerint megpróbálja a pletykákat egyelőre figyelmen kívül hagyni.
„Láttam híreket a jövőmről, de őszintén, fogalmam sincs semmiről. Most csak az Eb-re szeretnék koncentrálni. Boldog vagyok Bilbaóban. Új szerződést írtam alá és jól teljesítettem az előző szezonban. Otthon érzem magam, de nem tudom, mit fogok tenni. Senki nem tudhatja a jövőt.” - nyilatkozta még a múlt héten.

Az események viszont könnyen lehet, hogy a válogatott táborában is utolérik.

A hírek szerint elsőszámú kérője a Barcelona, a katalán csapat keretében pedig ott van az a Lamine Yamal, aki szintén az Eb egyik sztárja lehet, és bevallottan Williams legjobb barátja a válogatottnál. Yamal nem csinál titkot belőle, hogy szívesen venné rá Williamset a klubváltásra is.
„Ha egy játékost igazolhatnék a nemzeti csapatból Barcelonába? Biztosan Nico Wiliams lenne. Ő olyan játékos, aki simán túljut rajtad. Merész és tehetséges, a világ minden csapatának segítség lenne. Élvezet vele játszani és szerintem segítene levédekezhetetlenebbé válnunk.”
picture

"Mondd te, hogy rablótámadás! A te hangod mélyebb" - Lamine Yamal és Nico Williams

Fotó: AFP

Persze, ahogy az lenni szokott manapság, Barcelonába nem könnyű igazolni. A klub költségvetésén ezúttal jó 130 milliós lyuk tátong, először ezt kellene valahogy eltüntetni június 30-ig. Ha sikerül, utána még mindig jó pár játékos eladására lesz majd szükség, hogy Williams megszerzése egyáltalán így, a piaci árnál olcsóbban szóba jöhessen.

Így felmerül a kérdés, ki tehet még ajánlatot?

A válasz, megint csak nem meglepő módon az angol sztárklubok háza táján keresendő. Hallani az Arsenal, a Liverpool és a Chelsea érdeklődéséről is. Utóbbi csapat most különösen fontolóra veheti Williams megszerzését, látva, hogyan működött együtt a pályán a londoniak balhátvédjével, Marc Cucurellával.
Látva a teljesítményét és ismerve a piac működését, nem az a kérdés, klubot vált-e Williams a nyáron, hanem mindössze az, végül hány ajánlat közül választhat majd, akik mind leteszik a mai árakon egyáltalán nem vészes kivásárlási összegét. Bárki mellett is dönt, nem valószínű, hogy új csapata rosszul jár vele…
Forrás: részben The Athletic
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés