Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bombagólt lőtt az Eb-n, angol sztárcsapatok nézték ki, de van egy hatalmas baj

Nagy Benjámin

Frissítve 22/06/2024 - 19:38 GMT+2

Morten Hjulmand nagyon jól játszott Anglia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában, ráadásul ő lőtte a dánok egyenlítőgólját – a gólt, ami könnyen lehet, hogy az egész Eb egyik legszebbje lesz. A 24 éves középpályást hónapok óta figyelik a Premier League élcsapatai, a mostani meccs erre csak rátett egy lapáttal, ám van egy kis „bibi”. Nem is olyan kicsi, nagyjából egy vállnyi.

Morten Hjulmand

Fotó: AFP

Hjulmand tavaly nyáron igazolt a Leccéből a Sportinghoz, és annyira meghatározó játékos lett a bajnoki címet szerző lisszaboniaknál, hogy az év csapatába is beválasztották a portugál élvonalban. A szerződése 2028 nyaráig szól, ám hónapok óta pletykálják, hogy már most nyáron válthat – a Sporting nagyjából 80 millió eurós kivásárlási árat szabott meg érte, Rúben Amorim vezetőedző pedig többször is elmondta, hogy kevesebb pénzért még csak tárgyalni sem tárgyalnak senkivel.
A középpályást szóba hozták a Barcelonával és a PSG-vel, ám az angolok elleni Eb-meccs után (ahol nagyjából 25 méterről lőtt bombagólt) felerősödtek azok a hangok, hogy a Premier League-ben köthet ki. A Manchester United és a Tottenham is régóta követi a játékát, a Spurs képviselői pedig már arra készülnek, hogy ajánlatot tesznek a Sportingnak – főleg úgy, hogy Hjulmand válogatottbeli poszttársa, Pierre-Emile Højbjerg a hírek szerint nyáron távozik a londoni csapattól.
Csakhogy van egy „kis” gond, ami kapásból áthúzhatja a United és a Spurs terveit. Hjulmand bal vállán ugyanis évek óta egy hatalmas Arsenal-tetoválás feszít:
Kiskora óta rajong a klubért, a korábbi Arsenal-ikon, Patrick Vieira a példaképe, miatta lett középpályás. Nem egyszer hangoztatta, hogy legnagyobb álma az Arsenalban játszani, így aligha fog aláírni bármelyik közvetlen riválisnál, pláne a Spursnél.
Az angolok elleni meccs előtt egyébként rákérdeztek nála, mit szól az átigazolási pletykákhoz, de ő csak ennyit válaszolt:
„Készen állok az új szezonra a Sportingnál, de jelenleg csak a válogatottra koncentrálok. Igen, el tudnám képzelni magam a Premier League-ben, mindig is célom volt, hogy egyszer ott játszhassak. Az Eb után beszélhetünk a jövőmről, addig semmi más nem számít.”
A csütörtöki 1-1-es döntetlent követően egyébként volt még egy nagyon különleges pillanat a dánoknál: az 1992-es Európa-bajnok válogatott legendás kapusa, Peter Schmeichel a FOX Sports riportereként a saját fiát, Kaspert kérdezte.
Sok meccs utáni interjút készítek, de ilyet soha” – mondta Peter, majd megölelték egymást, Kasper pedig odaadta neki a meccsen viselt mezét.
A dánok jövő kedden a szerbekkel játszanak sorsdöntő csoportmeccset.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés