Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rossi ismét változtatásokat tervez, két új játékos lehet a magyar válogatott kezdőjében

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/06/2024 - 15:03 GMT+2

Marco Rossi csapatának nyernie kell Skócia ellen, hogy legyen esélye a nyolcaddöntőre az Európa-bajnokságon. A szövetségi kapitány a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, ismét tervez néhány változtatást a kezdőben, elsősorban a pihentetés és taktikai megfontolások miatt. A hírek szerint Botka Endre és Callum Styles is lehetőséget kaphat azok közül, akik még nem játszottak ezen az Eb-n.

A magyar válogatott a Németország elleni mérkőzésen - fotó: Tom Weller

Fotó: AFP

Nem a rossz játék, hanem a frissítés indokolja a cseréket a kapitány szerint.
Marco Rossi a Svájc elleni találkozót követően két helyen nyúlt bele a kezdőcsapatba: a csereként jól beszálló Bolla Bendegúz bent ragadt a kezdőben (ennek a változtatásnak Lang Ádám lett az áldozata, Fiola Attila egy sorral hátrébb húzódott), míg a meccshiánnyal küzdő Szalai Attila helyén Dárdai Márton kezdett. Skócia ellen ismét a védelem kerül a középpontba.
Mivel Dárdai jól teljesített a németek ellen, ő várhatóan marad a kezdőben, a kérdések inkább a védelem jobb oldalán vannak. A legtöbb forrás szerint ezúttal Botka Endre lehet a jobb oldali belső védő, aki három évvel ezelőtt végigjátszotta az Európa-bajnokságot, ám ezen a tornán még nem kapott lehetőséget.
Abban viszont már megoszlanak a vélemények, hogy ki lesz a jobb oldali szárnyvédő. Az MTI Fiolát várja a kezdőbe, aki Svájc ellen még ezen a poszton szerepelt, azonban Rossi szavai alapján – a kapitány erősen utalt arra, hogy elsősorban az erőnlét indokolja a cseréket – valószínűbbnek tűnik, hogy Bolla marad a jobb oldali szárnyvédő.
A Fehérvár védője több sérüléssel bajlódott a szezon során, a térdével és a vállával is voltak problémái, így csupán 878 percet töltött a pályán a szezonban, vagyis erősen meccshiányos állapotban érkezett az Eb-re. Az sem mellékes, hogy Bolla meggyőzőbb játékot mutatott a szélen, és a Szoboszlaival meglévő kémiája is kapóra jöhet a csapatnak.
A másik csere Callum Styles felépülése miatt lehet indokolt. A Barnsley középpályása még az Izrael elleni felkészülési meccsen sérült meg, és csak a németek elleni meccs előtt kezdett el edzeni. Rossi elmondása szerint mostanra teljesen felépült, így akár a kezdőben is lehetőséget kaphat, valószínűleg Nagy Ádám helyén, Schäfer András mellett.
Szerinted mi lesz a Magyarország-Skócia meccs eredménye?
A többi poszton nem várható változás, a kapuban marad Gulácsi Péter, középen Willi Orbán, a bal szárnyat Kerkez Milos kapja, elöl pedig marad a Szoboszlai-Varga-Sallai hármas.
Várható kezdőcsapat (3-4-2-1):
  • Gulácsi, Bolla, Botka, Orbán, Dárdai, Kerkez, Schäfer, Styles, Szoboszlai, Varga, Sallai
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés