Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rossi nem most kezd el kísérletezni, de változások várhatóak a kezdőben

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/06/2024 - 16:44 GMT+2

Marco Rossi a sajtótájékoztatón elmondta, két-három helyen tervez változtatni a kezdőcsapatán a Svájc elleni mérkőzéshez képest. Lang Ádám szinte biztosan kikerül a kezdőből, így várhatóan Fiola Attila lesz a jobb oldali belső védő és Bolla Bendegúz a szárnyvédő. A másik változtatás is a védelemben várható, Szalai Attila helye lehet kérdéses a nyitómeccs után.

Marco Rossi

Fotó: AFP

A találkozó előtt érdemes felidézni a sajtótájékoztatón elhangzottakat.

Rég nem játszott annyira rosszul a magyar válogatott, mint a Svájc elleni mérkőzésen. Marco Rossi a találkozót követően elárulta, most először szégyenkezett a teljesítményük miatt, amióta átvette a csapat irányítását, ennek ellenére nem tervez forradalmi változásokat, csak néhány poszton fog belenyúlni a kezdőbe.
"Sokszor jobb egy játékost lecserélni öt-hat helyett” – idézte az MTI Rossit. „Azért stabil a rendszer, mert a játékosaink sokat futballoznak együtt. Persze ehhez hozzájárul az is, hogy nekünk nincs olyan mély keretünk, mint Angliának vagy Németországnak.”
De mégis milyen változásokra érdemes felkészülni? A Svájc elleni meccsből kiindulva Rossi várhatóan a védelmet fogja átszervezni, amit igazából már a találkozó közben megtett, a félidőben Lang Ádám helyére Bolla Bendegúzt küldte be. Bolla a jobb oldali szárnyvédő posztját foglalta el, és a szélen kezdő Fiola Attila húzódott vissza a védelem közepére.
Németország ellen szinte biztosan ez lesz a megoldás a kezdő sípszótól kezdve, Lang már a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezúttal kimarad a kezdőből. Innentől pedig nincs sok lehetősége Rossinak, hiszen épp ezeken a posztokon vannak hiányzói a csapatnak, Loic Nego és Balogh Botond egyaránt kidőlt sérülés miatt.
A másik billegő poszt a bal oldali belső védő lehet. Rossi itt annak a Szalai Attilának szavazott bizalmat, aki a Hoffenheimben és a Freiburgban sem tudta megvetni a lábát, és csupán 390 percet játszott a Bundesligában. Helyette Dárdai Márton jöhet szóba, aki ugyan válogatott szinten kevesebb rutinnal rendelkezik, de legalább játékban volt a Hertha színeiben.
A többi poszton aligha lesz nagy változás, Gulácsi Péter a három gól ellenére nagyszerűen védett, a középpályán Nagy Ádám és Schäfer András bizalmi embernek számítanak (itt Callum Styles személyében legalább alternatíva lenne), a Szoboszlai-Salla-Varga hármasnál pedig nincs jobb támadótriónk.
  • Várható kezdő (3-4-2-1): Gulácsi, Bolla, Fiola, Orban, Dárdai, Kerkez, Schäfer, Nagy, Szoboszlai, Varga, Sallai
A németeknél is meglehetősen tiszta a kép, Julian Nagelsmann úgy fogalmazott: „nem lát rá okot, hogy bármin is változtasson”, ők tehát jó eséllyel ugyanazt a kezdőt küldik pályára, mint amivel 5-1-re legyalulták Skóciát.
  • Várható kezdő (4-2-3-1): Neuer, Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt, Andrich, Kroos, Musiala, Gündogan, Wirtz, Havertz
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés