Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-Eb: Németország-Magyarország - élő frissítések, statisztikák, hírek az Eurosporton!

Európa-bajnokság / Csoportkör
MHPArena / 19.06.2024
Élő
Élő frissítések
Eurosport Magyarország

Frissítve 19/06/2024 - 21:51 GMT+2


Magyarország
Sallai Roland:
"Az biztos, hogy mindent kiadtunk maguknból. Egy nagyon erős német válogatott ellen játszottunk, akik tele vannak klasszis játékosokkal. Ilyen csapatok ellen a száz százalék mellé nagyon sok szerencse is kell, hogy pontot vagy akár pontokat tudjunk szerezni. Ez ma sajnos nem jött össze."
"Sajnos ők szerezték meg a vezetést, de utána ugyanúgy kompaktan kellett védekeznünk, mert ha kinyílunk ellenük, akkor akár meg is szórhatnak minket. Ezt pedig nem szerettük volna. Úgyhogy reméljük, hogy ha az utolsó csoportmérkőzésen jó eredményt tudunk elérni, akkor még benne lehet a továbbjutás."
Magyarország
Szoboszlai Dominik
„Attól függetlenül, hogy az eredmény nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, a hozzáállás szerintem rendben volt. A futómennyiség rendben volt, a helyzeteink megvoltak, védekezni is védekeztünk, úgy ahogy tudtunk, de azért ne felejtsük el, hogy a német válogatott ellen játszottunk.
Elég nagy minőséggel bírnak, szerintem nálunk jobban védekező csapatokat is játszottak már át, de úgy gondolom, hogy kitett magáért a csapat. Sajnos ma sem volt elég.”
Az Orbán elleni faultról:
„Nem is értem. Talán jobb is, ha nem mondok véleményt, csak probléma lenne belőle. Látszik, hogy ráálltak egyet a Willire. Ő sem egy kis darab játékos, hogy elfújja a szél, úgyhogy azt gondolom, fault volt.”
A folytatásról:
„Mindig próbálok pozitív maradni. Alapból egy pozitív pozitív srác vagyok, de azért két lábbal kell a földön járnunk. Nem gondolom azt, hogy akár egyetlen percre is feladnánk. Kiélvezzük az utolsó mérkőzést, és ha összejön a bravúr, akkor összejön, ha nem, akkor sajnos ennyi volt.”
A szurkolókról és az elvárásokról:
„Rájuk egyáltalán nem lehet panasz. Soha nem lehetett panasz, soha nem is lesz szerintem. Tényleg mindent beleadtak, rajtuk egyáltalán nem múlt. Úgyhogy akik elutaztak, vagy a tv előtt, vagy bárhonnan máshol szorítottak nekünk, azoknak innen is köszönöm. Köszönjük a csapat nevében. Kelleni fognak a skótok ellen is."
Az elvárásokról:
„Mi sem azt gondoltuk, hogy így alakul, senki se higgye azt, hogy nem győzni jöttünk ide, vagy nem továbbjutni jöttünk ide. De fel kell mérnünk az erőviszonyokat is, hogy milyen csoportba kerültünk. Fel kell mérni, hogy milyen csapatok ellen játszunk, milyen játékosok ellen, és reálisnak kell maradnunk. Lehet, hogy már az probléma volt ezzel az egész sztorival, hogy nem reálisan gondolkoztunk, és túl nagy elvárást pakoltunk magunkra.
Mindig próbáltam csillapítani a csapatot, mindenkit beburkolni egy kicsit, hogy gyerekek, azért magyarok vagyunk. Szóval igen, rohadt jó 14 mérkőzésen a hátunk mögött, vagy 16 meccs egyetlen vereséggel, de azt azért gondoljuk végig, hogy Svájc és Németország ellen játsszunk. A skótok ellen még nem fociztunk, de velük is fogunk, és ők sem gyenge csapat.”
Magyarország
Gulácsi Péter
„Sokkal jobban játszottunk, mint négy nappal ezelőtt. Az elejétől kezdve agresszívabbak voltunk. Az első félidőben szerintem egy minimum nagyon kétséges gólt kaptunk.
Nem láttam még ilyet helyzetet, hogy a bíró továbbot int, amikor a védőt lökik hátulról.
Ebből is felálltunk, volt még egy-két helyzetünk az első félidőben, és még a másodikban is 1-0-nál, utána 60-70 perc után nyilván látszott az, hogy a németek bedaráltak minket, utána volt pár helyzetük.
Az eredményre nem, de a mai teljesítményre szerintem büszkék lehetünk. Mindent kitettünk a pályára, és sajnáljuk, hogy nem lett belőle pont. Most egy kicsit matekozni kell, reméljük, hogy az utolsó meccsünknek is nagy tétje lesz, és még valahogy tovább tudunk jutni.
Nyilván az elejétől kezdve tudtuk, hogy nehéz lesz a német meccs, nehéz lesz a pontszerzés. A svájci meccset elszúrtuk. Innentől kezdve reménykednünk kell egy kicsit, hogy úgy alakulnak az eredmények, hogy esetleg három ponttal is tovább lehessen jutni.
Nyilván mindent meg fogunk tenni, akár tovább lehet még jutni, akár nem. Nagyon szeretnénk az utolsó meccset megnyerni."
Live comment icon
Németország
Live comment icon
Sokkal jobban játszik a magyar válogatott, mint Svájc ellen, ennek ellenére a szünetben a németek vezetnek 1-0-ra. A hazai találatot Jamal Musiala szerezte, egy erősen vitatható döntést követően, a holland játékvezető ugyanis nem ítélte szabálytalannak a Willi Orbán elleni lökést, és ezt kihasználva került a labda a Bayern München középpályásához.
Magyar részről Szoboszlai Dominik pontrúgásai jelentették a legnagyobb veszélyt, több esetben a lepattanókat sikerült begyűjteni és lövésre váltani, egy alkalommal pedig Manuel Neuernek kellett hatalmasat védenie a Liverpool középpályásának próbálkozása után. A félidő végén Sallai Roland egyenlített, de les miatt érvénytelenítették a gólt, így maradt az 1-0-s német vezetés.
Live comment icon
Németország
Magyarország
A házigazda németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen kezdőként pályára lépő Nagy Ádám 83. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, így - Garaba Imrét megelőzve - immár egyedüliként áll az örökrangsor tizedik helyén a magyar labdarúgó-válogatottban.
A váci születésű védő 1980 és 1991 között volt a nemzeti együttes oszlopos tagja, míg Nagy Ádám 2015 óta szinte kirobbanthatatlan a középpályáról.
Az olasz másodosztályban szereplő Spezia labdarúgója előtt a legendás Puskás Ferenc a kilencedik 85 válogatott mérkőzéssel.
Németország
Julian Nagelsmannak nem volt oka változtatni a remek kezdés után, nem is tette.
Magyarország
Rossi megígérte, két helyen változtatott, íme, a magyar válogatott kezdője.
Magyarország
Schäfer azt a játékát szeretné látni a válogatottnak, ami miatt nem szeretnek a magyarok ellen futballozni az ellenfelek.
Magyarország
A találkozó előtt érdemes felidézni a sajtótájékoztatón elhangzottakat.
Rég nem játszott annyira rosszul a magyar válogatott, mint a Svájc elleni mérkőzésen. Marco Rossi a találkozót követően elárulta, most először szégyenkezett a teljesítményük miatt, amióta átvette a csapat irányítását, ennek ellenére nem tervez forradalmi változásokat, csak néhány poszton fog belenyúlni a kezdőbe.
"Sokszor jobb egy játékost lecserélni öt-hat helyett” – idézte az MTI Rossit. „Azért stabil a rendszer, mert a játékosaink sokat futballoznak együtt. Persze ehhez hozzájárul az is, hogy nekünk nincs olyan mély keretünk, mint Angliának vagy Németországnak.”
De mégis milyen változásokra érdemes felkészülni? A Svájc elleni meccsből kiindulva Rossi várhatóan a védelmet fogja átszervezni, amit igazából már a találkozó közben megtett, a félidőben Lang Ádám helyére Bolla Bendegúzt küldte be. Bolla a jobb oldali szárnyvédő posztját foglalta el, és a szélen kezdő Fiola Attila húzódott vissza a védelem közepére.
Németország ellen szinte biztosan ez lesz a megoldás a kezdő sípszótól kezdve, Lang már a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezúttal kimarad a kezdőből. Innentől pedig nincs sok lehetősége Rossinak, hiszen épp ezeken a posztokon vannak hiányzói a csapatnak, Loic Nego és Balogh Botond egyaránt kidőlt sérülés miatt.
A másik billegő poszt a bal oldali belső védő lehet. Rossi itt annak a Szalai Attilának szavazott bizalmat, aki a Hoffenheimben és a Freiburgban sem tudta megvetni a lábát, és csupán 390 percet játszott a Bundesligában. Helyette Dárdai Márton jöhet szóba, aki ugyan válogatott szinten kevesebb rutinnal rendelkezik, de legalább játékban volt a Hertha színeiben.
A többi poszton aligha lesz nagy változás, Gulácsi Péter a három gól ellenére nagyszerűen védett, a középpályán Nagy Ádám és Schäfer András bizalmi embernek számítanak (itt Callum Styles személyében legalább alternatíva lenne), a Szoboszlai-Salla-Varga hármasnál pedig nincs jobb támadótriónk.
  • Várható kezdő (3-4-2-1): Gulácsi, Bolla, Fiola, Orban, Dárdai, Kerkez, Schäfer, Nagy, Szoboszlai, Varga, Sallai
A németeknél is meglehetősen tiszta a kép, Julian Nagelsmann úgy fogalmazott: „nem lát rá okot, hogy bármin is változtasson”, ők tehát jó eséllyel ugyanazt a kezdőt küldik pályára, mint amivel 5-1-re legyalulták Skóciát.
  • Várható kezdő (4-2-3-1): Neuer, Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt, Andrich, Kroos, Musiala, Gündogan, Wirtz, Havertz
Bár a magyar labdarúgó-válogatott 54 alkalommal csapott össze különböző néven futó német válogatottakkal, a mostani Európa-bajnokság csupán a harmadik alkalom, hogy kontinenstornán vagy világbajnokságon csap össze a két csapat. A legutóbbi találkozó egy magyar szemmel nézve bravúros döntetlent hozott, a világbajnoki döntőt viszont a németek nyerték 1954-ben.
Többezer magyar futballszurkoló vonult délután szervezett keretek között a 18 órakor kezdődő Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a stuttgarti MHP Arénába.
A drukkerek déltől a Mittlerer Schlossgartennél gyülekeztek, majd 14 órakor indultak el a találkozási ponttól mintegy négy kilométerre található létesítményhez. A menet eleje 15 óra után néhány perccel megérkezett az MHP Arénához. A vonuláson nagyságrendileg ugyanannyi drukker vett részt, mint múlt szombaton a Svájc elleni nyitófordulós mérkőzés alkalmával Kölnben.
A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stadionban az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére kezdődik 18 órakor a magyar-német összecsapás
Magyarország
Marco Rossi szerint bravúr és tökéletes játék kell az egy ponthoz Németország ellen.
Nego Loic és Balogh Botond nem vett részt a magyar labdarúgó-válogatott keddi edzésén, így vélhetően egyikük sem lesz bevethető szerdán a házigazda németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.
A francia születésű Nego az éppen két héttel ezelőtti, írországi felkészülési meccsen elszenvedett sérülése után már labdás gyakorlatokat is végzett Németországban, ezúttal viszont egyáltalán nem futott ki az edzőpályára. A korábban szintén sérüléssel bajlódó Styles Callum ugyanakkor a tréning nyilvános részében együtt dolgozott a társaival.
A gyakorláson megjelent a 6500 lakosú Weiler-Simmerberg polgármestere, Tobias Paintner, aki elmondta, nagyon boldog, hogy az egyik Eb-résztvevő ezt a falut választotta bázisául és igyekeznek minden igényt kielégítő körülményt biztosítani a magyarok számára, hogy ezzel megmutassák a település vendégszeretetét és kiváló adottságait. Hozzátette, kifejezetten drukkol Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének, hogy továbbjusson a csoportból, mert a falu lakóival együtt azt szeretnék, ha minél tovább maradna a magyar válogatott.
A játékosok érkezésükkor aláírták a falu emlékkönyvét, a magyar szövetség (MLSZ) képviseletében Vági Márton főtitkár vette át Weiler-Simmerberg ajándékát, egy kolompot, míg az MLSZ egy aláírásokkal díszített hivatalos Eb-labdát adott át a városvezetőnek.
A közel 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére szerdán 18 órakor kezdődik a magyar-német összecsapás
(MTI)
A Svájctól elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyar labdarúgó-válogatottnak szerdán a házigazda németek ellen bravúros pontszerzésre van szüksége ahhoz, hogy teljesen a saját kezében maradjon a sorsa az Európa-bajnokságon.
ELŐZETES
Több mint 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot szerdán Stuttgartban a német-magyar csoportmérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon.
A város hatóságainak keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és európai szövetség (UEFA) a részben "erőszakos" magyar szurkolók miatt magas rizikófaktorú meccsként sorolta be a találkozót.
"Ez különleges előkészületeket von maga után" - jelentette ki Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15-20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban.
Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból. A magyar hívek a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten). A rendfenntartók közleménye szerint ha mégis rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök "erős és robusztus fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe, és csillapítják le a kedélyeket".
A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy a 2021-es Eb-n a két csapat 2-2-vel zárult csoportmérkőzésén radikális vendégszurkolók honofób feliratokat emeltek a magasba. Szombaton, a kölni Svájc-Magyarország (3-1) meccs viszont békésen zajlott le.
(MTI)
Stuttgartban a Mittlerer Schlossgartennél lesz a magyar szurkolók gyülekezője
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kölni nyitótalálkozóhoz hasonlóan a helyi hatósággal együttműködve megteremtette a lehetőségét, hogy a magyar szurkolók szerdán Stuttgartban is együtt vonulhassanak a németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére.
"A gyülekező hely a Mittlerer Schlossgartennél lesz déltől, a drukkerek ezúttal hosszabb vonulásra számíthatnak, mint szombaton" - mondta az MTI-nek Sipos Jenő. "A vonuláson mindenki saját felelőssége és döntése alapján vesz részt".
A Középső Kastélykert (Mittlerer Schlossgarten) közvetlenül a stuttgarti főpályaudvar mellett található.
Az MLSZ szóvivője felhívta a Németországba utazó drukkerek figyelmét, hogy a kontinensviadal ideje alatt visszaállították a határellenőrzést, ezért mindenki úgy induljon útnak, hogy rendelkezik érvényes okmányokkal, mert a német határnál számítani lehet azok ellenőrzésére.
"Érvényes jeggyel rendelkező szurkolók a meccs napján és másnap 18 óráig ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. Életkortól függetlenül csak érvényes jeggyel lehet belépni a stuttgarti stadionba. A létesítmény környékén és belépéskor szigorú ellenőrzés várható, szúró- és vágó-, valamint pirotechnikai eszközök birtoklása rendőri eljárást von maga után" - adott tájékoztatást Sipos Jenő, aki azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy töltsék le az EURO2024 applikációt, továbbá kövessék az MLSZ honlapját és közösségi csatornáit.
A szóvivő kifejtette, továbbra is javasolják mindenkinek, hogy regisztráljon konzuli védelemre, hogy a helyszínen tartózkodó konzulok bárkinek segítséget nyújthassanak bármilyen probléma esetén.
A svájciaktól szombaton elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyarok szerdán a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.
Forrás: MTI
A holland Makkelie fújja a sípot a magyar-németen
A holland Danny Makkelie fújja majd a sípot a magyar labdarúgó-válogatott szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzésén, amelyen a házigazda németek lesznek az ellenfelek Stuttgartban.
A 41 éves játékvezető eddig háromszor vezetett mérkőzés a magyaroknak, ezek közül kettő rossz emlékű világbajnoki selejtező volt. A portugálok elleni 2017-es mérkőzésen, a Groupama Arénában, majd 2021 szeptemberében, Elbasanban, az albánok ellen is a rivális nyert, egyformán 1-0-ra.
A harmadik meccset tavaly novemberben, a Puskás Arénában rendezték, s ez már kellemesebb emlékeket ébreszthet a magyar szurkolókban, Szoboszlai Dominikék ugyanis a 3-1-es Montenegró elleni győzelemmel biztosították be elsőségüket az Eb-selejtező G csoportjában.
Makkelie vezette az előző kontinenstorna német-angol nyolcaddöntőjét is, amelyet a később finalista szigetországiak nyertek 2-0-ra, a 2022-es katari vb-n pedig a spanyol-német csoportmeccsen (1-1) fújta a sípot.
A szerdai találkozó 18 órakor kezdődik.
Forrás: MTI
Manuel Neuer kapuscsúcsot állíthat be a magyarok ellen
Manuel Neuer szerdán, a magyarok ellen beállítja az olasz Gianluigi Buffon 17 meccses Európa-bajnoki kapusrekordját, ha ő védi a házigazda német labdarúgó-válogatott kapuját a második fordulóban.
Az abszolút csúcsot a portugál Cristiano Ronaldo tartja 25 Eb-találkozóval.
Neuer a skótok elleni, 5-1-es hazai győzelemmel zárult pénteki nyitányon 16. kontinentális találkozóján védett. Aktív poszttársai közül rajta kívül a portugál Rui Patríciónak is - aki jelenleg hazája csapatának második számú kapusa - 16 Eb-meccse van eddig.
A negyedik kontinensviadalán (2012, 2016, 2021, 2024) szereplő Neuer nagy fölénnyel vezeti a német hálóőrök listáját, hiszen a második helyen Toni Schumacher (7), a harmadikon pedig Oliver Kahn (6) áll.
A kapusok Eb-rangsora:
Gianluigi Buffon (olasz) 17 Eb-mérkőzés
Manuel Neuer (német) és Rui Patrício (portugál), Edwin van der Sar (holland) 16-16
Hugo Lloris (francia) 15
Iker Casillas (spanyol) és Petr Cech (cseh) 14
Andreas Isaksson (svéd) és Peter Schmeichel (dán) 13-13
Forrás: MTI