Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-Eb: Belgium - Szlovákia | csoportkör | Élő eredmények

Európa-bajnokság / Csoportkör
Deutsche Bank Park / 17.06.2024
Élő
Élő frissítések
Nagy Bettina

Frissítve 16/06/2024 - 21:22 GMT+2


Szlovákia ellen kezd az E csoport favoritja
Szlovákia elleni győzelemmel szeretne lendületet venni a belga labdarúgó-válogatott hétfőn a németországi Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában
Az E jelű négyesben előzetesen egyértelműen Domenico Tedesco csapata számít favoritnak. A belgák a harmadik helyen állnak a világranglistán, míg csoportriválisaik közül az ukránok a 22., a románok a 46., a szlovákok pedig csupán a 48. pozíciót foglalják el. Ez alapján Kevin de Bruynéknek nem csupán a továbbjutás, hanem az első hely megszerzése sem okozhat gondot, amihez az első lépés lenne hétfőn a szlovákok legyőzése Frankfurtban.
"A jó rajt mindig nagyon fontos" - nyilatkozta az európai szövetség honlapjának De Bruyne, a belgák csapatkapitánya. - "Szeretnénk tökéletesen felkészülni, mentálisan és fizikálisan is a lehető legjobb állapotba kerülni a hétfői rajtra, és remélhetőleg győzni tudunk majd Szlovákia ellen."
A Manchester City sztárjátékosa ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a 2022-es világbajnokságon hiába kezdtek sikerrel, végül nem jutottak tovább a csoportból. Így a szlovákok elleni győzelem még nem lenne garancia a jó Eb-szereplésre, de ha a csapatnak sikerül megragadnia egy jó momentumot, amivel lendületbe kerül, akkor az messzire repítheti.
A katari vb-kudarc után érkezett a válogatott élére Domenico Tedesco és a generációváltást egyelőre úgy tűnik, sikerrel vezényli le, csapata ugyanis 15 meccses veretlenségi sorozattal érkezett meg az Eb-re, és tíz alkalommal gólt sem kapott együttese és összességében 33-at szerzett.
"A katari vb tapasztalatai érettebbé tettek minket és már másként állunk egy nagy tornához mint korábban" - nyilatkozta Yannick Carrasco, a belgák szélsője.
Amíg a belgáknál - különösen a támódszekcióban - De Bruyne mellett is több kiemelkedő képességű futballista szerepel, addig a szlovákok inkább a csapategységre építhetnek és azzal érhetnek el eredményt, akár már hétfőn.
"Belgium egyértelműen a legerősebb csapat a csoportunkban. A keretükben változások voltak az utóbbi időszakban, de a fiatal futballistáik is nagyon erősek" - méltatta a hétfői ellenfelet Francesco Calzona, a szlovákok szövetségi kapitánya.
(MTI)
picture

Fotó: SID

Kezdés: 18:00