Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Anglia - Szlovénia | Európa-bajnokság | csoportkör | Élő eredmények

Európa-bajnokság / Csoportkör
RheinEnergieStadion / 25.06.2024
Befejezett
0
0
Élő
Élő frissítések
Nagy Bettina

Frissítve 25/06/2024 - 14:51 GMT+2


Az angolok segíthetnek a magyaroknak
A magyar válogatott nyolcaddöntőbe jutása szempontjából is fontos mérkőzéseket rendeznek kedd este a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának zárókörében.
Az angol-szlovén és a dán-szerb összecsapásra egy időben, 21 órától kerül sor Kölnben, illetve Münchenben.
Két fordulót követően az angolok állnak az élen, de legutóbbi döntetlenjük miatt csak négy ponttal. Ez éppen jól is jöhet a magyaroknak, akiknek az lenne kedvező, ha a csoport harmadik helyezettje két ponttal zárna. A szlovénoknak jelenleg éppen ennyiük van, egy motivált angol csapat pedig talán nagyobb energiát mozgósít majd a győzelem érdekében, mint ha már meglenne számára a csoportelsőség. Az is igaz ugyanakkor, hogy a továbbjutáshoz döntetlen is elég lenne a számára.
Az angol és a szlovén válogatott mindössze másodszor találkozik egymással nagy tornán. Ezt megelőzően, a 2010-es világbajnokság csoportkörében a szigetországiak 1-0-ra győztek. Az összes egymás elleni mérkőzést tekintve ötöt nyertek meg az angolok, egy döntetlen mellett.
A másik, a szerb-dán találkozó olyan értelemben nem befolyásolja a magyarok sorsát, hogy az egyik csapat mindenképpen, a másik semmiképpen sem éri el a három pontot. Így amennyiben az angolok nyernének a szlovénok ellen, ennek a csoportnak a végkimenetele kedvezően alakulna az A csoportban három ponttal harmadik magyar válogatott számára.
Az egymással szembeni korábbi eredmények alapján bármelyik csapat győzhet a szerb-dán összecsapáson, mivel eddig mindkét válogatott öt sikert aratott, döntetlen pedig nem született. A dánok kettő, a szerbek egy ponttal várják a csoportzárást.
(MTI)