Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiakadtak a hollandok, szerintük meg kellett volna adni Xavi Simons gólját Franciaország ellen

Minich Réka

Frissítve 22/06/2024 - 13:21 GMT+2

Gól nélküli döntetlennel végződött Hollandia második csoportmeccse Franciaország ellen. Azt nem lehet mondani, hogy unalmas volt a meccs, ráadásul Xavi Simons még gólt is szerzett, de azt hosszas videóbírós elemzés után – les miatt – elvették tőle. Ronald Koeman szerint viszont, ha ennyi a kétely egy gól miatt, akkor azt meg kellett volna adni.

Xavi Simons

Fotó: Getty Images

Xavi Simons meg nem adott gólja volt a fő téma a gól nélküli döntetlennel zárult Hollandia-Franciaország mérkőzés után.
Az idei labdarúgó Európa-bajnokságon nyújtott videóbírós teljesítmény eddig kellemes meglepetés volt, hiszen gyors és egyértelmű döntések születtek. A hollandok Franciaország elleni meccsén viszont ismét komoly késlekedéssel sikerült döntést hozni, ami miatt ki is akadt Ronald Koeman.
Xavi Simons lövésénél Denzel Dumfries egyértelműen lesen volt, a vita arról ment, hogy a helyezkedésével hátráltatta-e Mike Maignan kapust. A pályán a partjelző ugyan – óriási késlekedéssel – beintette a lest, de természetesen a helyzetet felülvizsgálta a VAR. Végül több perces vita után maradt a szabálytalanság, a gólt nem adták meg.
A hollandok szövetségi kapitánya, Ronald Koeman a mérkőzés után természetesen kitért a vitatott helyzetre is.
„Dumfries lesen volt, ez nem is kérdés, de nem zavarta a kapust. Ha viszont ez így van, akkor egy szabályos gólt vettek el tőlünk.
5 percig tartott a vizsgálat, mert annyira vitás volt a helyzet? Nem is értem, egyáltalán nem hátráltatta a kapust.
Annak ellenére, hogy szerintem meg kellett volna adni a gólunkat, igazságos eredmény született. El tudom fogadni a mai meccset, de voltak olyan periódusok, amikor nem voltunk elég jók, de azért nem szabad elfelejteni, hogy Franciaország mennyire erős válogatott.
Két meccs után 4 ponttal állunk és már játszottunk a legerősebb ellen. Előre ezt aláírtam volna, szóval nem vagyok boldogtalan.
Most biztos sokan azt fogják mondani, hogy unalmas, védekezésre alapuló focit játszottunk, csak nyugodtan. A végén viszont az volt az érzésem, hogy a franciák is elégedettek a döntetlennel.”
Franciaország szintén 4 ponttal áll, mindkét mérkőzését kapott gól nélkül hozta le. A támadójátékuk viszont finoman szólva sem meggyőző, ráadásul továbbra is nagy kérdés, hogy Kylian Mbappé mikor tud újra pályára lépni.
Hollandia ellen nem kockáztatták meg a pályára küldését, de ennek ellenére a helyzetek kialakításával nem akadt gondjuk. Az első félidőben Marcus Thuram és Antoine Griezmann is megszerezhette volna a vezetést. A várható gólok száma (xG) mindkét meccsükön jóval magasabb volt, mint az ellenfélé. Ausztria ellen 2.13-0.76, Hollandia ellen pedig 1.42-0.33 volt az arány.
A fenti számok is jól jelzik, hogy mennyire stabil a franciák védekezése. Talán kevesen számítottak arra, hogy Ngolo Kanté egy szaúdi szezont követően is képes lesz mindkét meccsen uralni a középpályát, de a mosolygós védekező középpályás pont ugyanúgy játszott, mint, amikor még a Premier League-ben lépett pályára hétről-hétre. A jutalma eddig két mérkőzés embere díj.
A védelembe William Saliba ugyan csak az Eb előtti utolsó pillanatban került be, mivel Didier Deschamps sokáig nem bízott benne, de az Arsenal középhátvédje is bizonyítja, hogy ott a helye a kezdőben.
Saliba a válogatottban a védelem közepének bal oldalán játszik – az Arsenalban a védőpáros jobb oldalán – de ez sem zavarja meg, Hollandia ellen szinte tökéletes volt a játéka. Saliba talán kevésbé látványosan játszik, mint a partnere, Dayot Upamecano, de a magabiztossága fontos alapja a francia védelemnek.
Forrás: ESPN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés