Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ausztria életben tartotta a továbbjutási esélyeit, továbbra is pont nélkül Lewandowskiék

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/06/2024 - 20:09 GMT+2

Ausztria 3-1-re legyőzte Lengyelországot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, pénteken Berlinben.

Christoph Baumgartner

Fotó: Getty Images

Újabb vereségükkel a lengyelek a kiesés szélére sodródtak, az osztrákok azonban életben tartották továbbjutási esélyeiket.
A tornát egyaránt egygólos vereséggel kezdő csapatok találkozója remek irámban kezdődött. Mindkét csapat gólra törően játszott, és előbb az osztrákok, majd a lengyelek találtak be.
A rangos berlini női tenisztorna pénteki játéknapján több mérkőzés is elmaradt a szakadó eső miatt, ami csúszóssá tette az Olimpiai Stadion gyepszőnyegét is, de ez jót tett a játéknak, hiszen felgyorsította a labdát.
A második félidőben eleinte a lengyelek futballoztak veszélyesebben, de az osztrákok mindent kivédekeztek vagy megúsztak, sőt Baumgartner látványos góljával ismét vezetést szereztek. Ezután még sürgősebbé vált a gólszerzés a lengyel válogatottnak - ekkor már a csereként beállt Robert Lewandowski is a pályán volt -, amelynek a védelme azonban elkövetett egy hibát, amit Ausztria kihasznált és megduplázta a különbséget.
Kétgólos előnyük tudatában nem álltak vissza védekezni az osztrákok, némileg váratlanul egyre-másra dolgozták ki ziccereiket, és bár újabb gólt nem szereztek, 1994 után tudták ismét legyőzni Lengyelországot.
Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
  • Ausztria-Lengyelország 3-1 (1-1)
  • Berlin, 69 455 néző, v.: Umut Meler (török)
  • gólszerzők: Trauner (9.), Baumgartner (67.), Arnautovic (78.-tizenegyesből), illetve Piatek (30.)
  • sárga lap: Wimmer (56.), Arnautovic (70.), Slisz (53.), Moder (62.), Lewandowski (64.), Szczesny (77.)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés