Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mbappé orrát műteni kell, még mindig nem tudják, játszhat-e Hollandia ellen

Eurosport Magyarország

Publikálva 19/06/2024 - 14:41 GMT+2

Kylian Mbappé csúnya sérülést szenvedett az Ausztria ellen nagy nehezen megnyert mérkőzésen. A világbajnok támadó a második félidőben belefejelt Kevin Danso vállába, ls miután eltörött az orra, le is kellett cserélni. Bár az első hírek arról szóltak, hogy nem lesz szükség műtétre, Didier Deschamps pontosította a diagnózist.

Kylian Mbappé (itt még ép orral) küzd a labdáért

Fotó: AFP

Kylian Mbappé nem kerülheti el a műtétet – csak az időzítés a kérdés.
A franciák sztárját az Ausztria elleni mérkőzésen kellett lecserélni, miután egy szerencsétlen mozdulat következtében eltörött az orra. Egyelőre még nem tudni pontosan, mikor térhet vissza a pályára, mindenesetre a francia szövetség tájékoztatása alapján az Eb-je nem ért véget, az azonban biztos, hogy védőmaszkot kell majd viselnie.
Az első hírek arról szóltak, hogy viszonylag szerencsésen megúszta az esetet, így nem lesz szüksége műtétre. Kedd este ezt a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps némileg finomította.
„Lehet, hogy nem azonnal, de szüksége lesz a műtétre” – mondta az edző. „Hatalmas volt az ütközés. Az orvosok azon dolgoznak, hogy a lehető legjobban csökkentsék a következményeit.”
Mbappét tehát – várhatóan az Európa-bajnokságot követően – meg fogják műteni, hogy helyrehozzák az orrát.
A francia szövetség viszont cáfolta azokat a híreket, miszerint a játékos biztosan kihagyja a Hollandia elleni csoportmeccset, erről még nem született meg a döntés. Deschamps hozzátette: napi szinten monitorozzák az állapotát, és az alapján mérlegelnek, mit mondanak az orvosok.
A L’Équipe szerint a legnagyobb kihívást most nem is feltétlenül Mbappé kezelése jelenti, hanem a maszk legyártása. Ennyi idő alatt ugyanis nem biztos, hogy el tudják elkészíteni a szükséges védőfelszerelést, amivel pályára léphetne a pénteki csoportmeccsen.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés