Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bohózat az Eb-n: kiderült, miért került bajba a maszkos Mbappé

Eurosport Magyarország

Frissítve 21/06/2024 - 19:50 GMT+2

Foci-Eb - Kihagyhatja a hollandok elleni, péntek esti csoportrangadót az Európa-bajnokságon Kylian Mbappé, pedig a franciák sztárja az orrtörése után ott lehetne a pályán.

Kylian Mbappé

Fotó: Getty Images

Mbappé orra hétfőn este, az osztrákok elleni meccsen tört el, amit követően egyből dolgozni kezdett a franciák orvosi stábja. Egyrészt a lehetőseghez képest rendbe tették a csatár arcberendezését, másrészt elkezdték készíttetni azt a speciális maszkot, amiben a játékosok ilyen eseteknél pályára léphetnek.
A maszk elkészült, Mbappé csütörtökön edzett is benne. Ahogy az viszont a nyitóképünkön is látszik, a maszk a francia trikolórnak megfelelően kék-fehér-piros színű, emellett a gall kakas is szerepel rajta, ez pedig az UEFA szabályaival ellenes.
A szabályok kimondják, hogy "a játéktéren viselt orvosi felszerelésnek egyszínűnek kell lennie", és "nem engedheti meg a csapat, válogatott vagy a gyártó azonosítását".
Franciaországi hírek szerint Mbappénak egy sor más, az előírásnak megfelelő maszkot, köztük egyszínűeket is bemutattak, amiket viselhetne, ám ő nem szeretne más maszkban pályára lépni. Ettől még van esély arra, hogy mégis játszhat, hiszen az UEFA a kezdés előtti technikai értekezleten végez még egy utolsó ellenőrzést, és persze az is előfordulhat, hogy Mbappé belemegy az egyszínű maszk használatába.
Didier Deschamps szövetségi kapitány elárulta, akár a kezdőcsapatban is helyet kaphat a PSG-től a Real Madridhoz igazoló klasszis, pedig nagyon aggódtak az állapotáért.
"Minden a megfelelő irányba halad a nagy sokk után. Jókat edzett, így maximálisan a rendelkezésünkre állhat. Kíváncsian várom, hogyan tér vissza a pályára" - mondta Deschamps.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés