Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hollandia két öngóllal is kisegítette a D csoportot meglepetésre megnyerő Ausztriát

Eurosport Magyarország

Frissítve 25/06/2024 - 20:33 GMT+2

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben. A hollandok harmadikként jutottak a nyolcaddöntőbe.

Hollandia-Ausztria 2-3

Fotó: Getty Images

Gólzáporos mérkőzést hozott Hollandia és Ausztria találkozója, amelyen ugyan már egyikük továbbjutása sem forgott veszélyben, ám a csoporton belüi helyezések folyamatosan ingadoztak a D csoport párhuzamosan zajló mérkőzése alatt. Az első két osztrák gól egyaránt holland lábról került a kapuba, ám mindkétszer egyenlíteni tudtak a narancsosok. A végén azonban Sabitzer bebiztosította a csoportelsőséget Ausztriának.
6. perc: Arnautovic passzolt a bal szélen felfutó Prasshoz, akinek centerezését Malen 11 méterről, becsúszva, nagy erővel a saját kapujának rövid sarkába lőtte (1-0).
47. perc: a hollandok a saját térfelük közepén labdát szereztek, Xavi Simons végigrobogott az osztrák tizenhatosig, a beinduló Gakpóhoz passzolt, aki balról, 11 méterről egy csel után a hosszú felső sarkba tekert (1-1).
59. perc: gyors bal oldali akció után Grillitsch adott középre szinte az alapvonalról, Schmid nagyerejű, hétméteres fejese de Vrij lábáról pattant a kapuba - bár a gólt végül Schmidnek adták (2-1).
75. perc: egy beadást Weghorst fejelt le a tizenhatoson belül, két védő szorításában Depay bravúros mozdulattal tette maga elé labdát, majd kapásból a bal felső sarokba lőtt (2-2).
80. perc: Baumgartner indította az üres területre a beragadó van Dijk miatt szabályosan bemozgó Sabitzert, aki az öt és feles oldalára kisodródva, éles szögből a rövid felsőbe bombázott (3-2).

Az osztrákok letámadása és intenzív kezdése hamar gólt eredményezett, és a folytatásban is voltak lehetőségei Sabitzeréknek. A hollandok próbálták felvenni a ritmust és kidolgoztak kisebb helyzeteket, de az első félidőben végig a rivális futballozott fölényben.
A fordulás után a csapatok közönségszórakoztató, nyílt sisakos küzdelmet vívtak egymással, amelyben mindkét együttes előtt számos gólszerzési lehetőség adódott, az adok-kapokból pedig az osztrákok jöttek ki jobban, akik így meglepetésre a csoport élén végeztek.
Eredmény, csoportkör, 3. forduló, D csoport:
gólszerzők: Malen (6., öngól), Schmid (59.), Sabitzer (80.), illetve Gakpo (47.), Depay (75.)
A D csoport végeredménye:
1. Ausztria 3 2 - 1 6-4 6 pont - továbbjutott
2. Franciaország 3 1 2 - 2-1 5 - továbbjutott
3. Hollandia 3 1 1 1 4-4 4 - továbbjutott
4. Lengyelország 3 - 1 2 3-6 1 - kiesett
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés