Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gulácsi Péter: Még nem láttam olyat, hogy hátulról lökik a védőt, a bíró pedig továbbot int

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/06/2024 - 21:41 GMT+2

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott Németországtól az Európa-bajnokság csoportkörében, így két találkozó után pont nélkül áll a négyesében. Innen kevés az esély a továbbjutásra, a Skócia elleni meccsen a csodára is szükség lehet, hogy egy esetleges harmadik hellyel kiharcolja az egyenes kieséses szakaszt a magyar csapat. A főszereplők a köztévének nyilatkozva értékeltek.

Gulácsi Péter nagy védésekkel tartotta a lelket a magyar csapatban - fotó: Bernd Weißbrod

Fotó: AFP

Abban egyetértettek a magyar játékosok, hogy Willi Orbánnal szemben szabálytalankodott Ilkay Gündogan, és el kellett volna venni a németek első gólját.

A magyar válogatott lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, mint Svájc ellen, az eredmény azonban ugyanúgy kétgólos vereség lett. Marco Rossi csapata nagy lendülettel kezdett, Sallai Roland a meccs legelején akár be is vehette volna Manuel Neuer kapuját, de a labda elakadt a Bayern München legendájában.
Innentől a várakozásoknak megfelelően a németek birtokolták többet a labdát, de a magyar védelem többnyire megoldotta a feladatát, és ha el is jutottak lövésig, Gulácsi Péter az útjukat állta. A kapus mindent egybevetve elégedett volt a csapat hozzáállásával, különösen a Svájc elleni mérkőzés után.
„Az eredményre nem, de a mai teljesítményre szerintem büszkék lehetünk. Mindent kitettünk a pályára, és sajnáljuk, hogy nem lett belőle pont. Most egy kicsit matekozni kell, reméljük, hogy az utolsó meccsünknek is nagy tétje lesz, és még valahogy tovább tudunk jutni” – mondta az M4 kamerája előtt az ismét kiválóan védő Gulácsi Péter.
Az RB Leipzig kapusa az eredmény mellett a játékvezető döntéseivel sem volt kibékülve, még pontosabban a Willi Orbán elleni szabálytalansággal. A védő Ilkay Gündogannal ütközött a tizenhatoson belül, és miután elesett, nem tudott felszabadítani, a németek pedig Jamal Musiala révén megszerezték a vezetést. A VAR nézte a jelenetet, de nem avatkozott közbe.
„Sokkal jobban játszottunk, mint négy nappal ezelőtt. Az elejétől kezdve agresszívabbak voltunk. Az első félidőben viszont szerintem egy minimum nagyon kétséges gólt kaptunk.”
Nem láttam még ilyet helyzetet, hogy a bíró továbbot int, amikor a védőt lökik hátulról.
„Ebből is felálltunk, volt egy-két helyzetünk az első félidőben, és még a másodikban is 1-0-nál. 60-70 perc után nyilván látszott az, hogy a németek bedaráltak minket, utána volt pár helyzetük.”
picture

A magyarok szerint nem magától esett el Willi Orbán - fotó: Marijan Murat

Fotó: Eurosport

A kérdéses szituációt a válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik sem tudta mire vélni, szerinte is egyértelmű volt a szabálytalanság.
„Nem is értem. Talán jobb is, ha nem mondok véleményt, csak probléma lenne belőle. Látszik, hogy löktek egyet a Wilin. Ő sem egy kis darab játékos, hogy csak úgy elfújja a szél, úgyhogy azt gondolom, fault volt.”
Marco Rossi többé-kevésbé elégedett volt a látottakkal, szerinte a válogatott összeszedte magát a Svájc elleni meccs után, Németország azonban túl erősnek bizonyult. Az Orbán elleni szabálytalanságot természetesen ő is lefújta volna.
„Szerintem küzdöttünk, megtettük a munkánkat. Teremtettünk helyzeteket. A szerencse nem állt mellénk. És persze Németország az Németország. Mondhatjuk, hogy megnyerték a meccset, és megérdemelték a győzelmet, de az, ahogyan megnyerték, az egy kicsit tisztességtelen.”
Egyébként én nem szeretem kommentálni a játékvezetők teljesítményét, de azt hiszem, mindenki látta, hogy mi történt, és ezen a szinten ez nem megengedhető, mert topszinten játszunk, van VAR.
„Volt egy ugyanilyen a helyzet az ő tizenhatosukon belül a második félidőben, akkor az Andrich elleni megmozdulást faultnak látták. Az első alkalommal miért nem volt fault? Nem hiszem, hogy Németországnak kell ez a fajta rásegítés a játékvezetői oldalról. Azt kell, hogy mondjam, a spori volt most a legrosszabb teljesítményt nyújtó személy a pályán.”
picture

Marco Rossi

Fotó: AFP

Rossi azt is kiemelte, hogy a múltban sokszor megsegítette a szerencse a magyar válogatottat, ezúttal viszont ez is hiányzott, pedig a lehetőségeink meglettek volna az egyenlítéshez. A szövetségi kapitány úgy gondolja, reálisan kell értékelni a lehetőségeinket, Németország egyértelműen jobb csapat, amit be is bizonyítottak.
„Ha valaki azt gondolja, hogy Magyarországnak feltétlenül le kell győznie Németországot, hogy kötelező a Németország elleni siker, vagy muszáj lenne legalább ikszelni egy ilyen minőséget képviselő csapattal szemben, az - hogy is fogalmazzak finoman - nem látja reálisan a helyzetet.”
Szoboszlai szintén utalt arra, hogy a válogatott a remek eredményeivel nagyon magasra tette a lécet, ami miatt talán maguk a játékosok is irreálisan nagy elvárásokkal mentek neki az Eb-nek.
„Mi sem azt gondoltuk, hogy így alakul, senki se higgye azt, hogy nem győzni, vagy nem továbbjutni jöttünk ide. De fel kell mérnünk az erőviszonyokat is, hogy milyen csoportba kerültünk. Fel kell mérni, hogy milyen csapatok ellen játszunk, milyen játékosok ellen, és reálisnak kell maradnunk. Lehet, hogy már az probléma volt ezzel az egész sztorival, hogy nem reálisan gondolkoztunk, és túl nagy elvárást pakoltunk magunkra.”
„Mindig próbáltam csillapítani a csapatot, mindenkit beburkolni egy kicsit, hogy gyerekek, azért magyarok vagyunk. Szóval igen, rohadt jó 14 mérkőzés van a hátunk mögött, vagy 16 meccs egyetlen vereséggel, de azt azért gondoljuk végig, hogy Svájc és Németország ellen játsszunk. A skótok ellen még nem fociztunk, de velük is fogunk, és ők sem gyenge csapat.”
Két vereség után messzire került a továbbjutás, de akár lesz rá reális esély, akár nem, a játékosok ígérik, oda fogják tenni magukat az utolsó meccsre is.
„A svájci meccset elszúrtuk. Innentől kezdve reménykednünk kell egy kicsit, hogy úgy alakulnak az eredmények, hogy esetleg három ponttal is tovább lehessen jutni” – mondta Gulácsi.
Nyilván mindent meg fogunk tenni, akár tovább lehet még jutni, akár nem. Nagyon szeretnénk az utolsó meccset megnyerni.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés