Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gólképtelenül is nyertek a franciák, Mbappé csúnya sérülést szedett össze

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/06/2024 - 23:05 GMT+2

Maximilian Wöber öngóllal végződő felszabadítási kísérletének köszönhetően 1-0-ra győzte le Franciaország Ausztriát a labdarúgó-Eb D csoportjában.

Kylian Mbappé

Fotó: Getty Images

A torna egyik legfőbb esélyesének tartott Franciaország a várt mezőnyfölényben játszott Ausztria ellen, de segítség nélkül nem tudott betalálni az osztrák kapuba: végül győzelmet érő előnyükhöz akkor jutottak, amikor Mbappé beadását Wöber felszabadítás helyett egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába irányította. Mbappéra aztán csak a hajrában, nem kívánt módon vetült a rivaldafény: a francia csatár feje ugrás közben egy osztrák vállal találkozott, s csúnyán vérző, talán törött orrát kellett ápolni. Ám miután úgy tűnt, kiáll a játékból, észrevétlenül visszasétált a pályára és leült a fűre, ezzel némi időt húzva csapata számára az utolsó percekben, még ha sárga lap is lett érte a jutalma.
Eredmény, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Düsseldorf, 46 425 néző, v.: Manzano (spanyol)
gólszerző: Wöber (38., öngól)
sárga lap: Dembélé (56.), Mbappé (90.), illetve Wöber (16.), Mwene (34.), Baumgartner (80.), Laimer (84.), Danso (93.)
Franciaország: Maignan - Koundé, Saliba, Upamecano, T. Hernandez - Griezmann (Fofana, 90.), Kanté, Rabiot (Camavinga, 71.) - Dembélé (Kolo Muani, 71.), Mbappé (Giroud, 90.), M. Thuram
Ausztria: Pentz - Posch, Danso, Wöber (Trauner, 59.), Mwene (Prass, 88.) - Grillitsch (Wimmer, 59.), Seiwald - Laimer (Schmid, 92.), Baumgartner, Sabitzer - Gregoritsch (Arnautovic, 58.)

Az osztrák csapatkapitány Marcel Sabitzer már a kezdéskor csúcsot döntött, ő lett ugyanis hazájából az első futballista, aki nyolc kontinensbajnoki találkozón lépett pályára.
A kilencedik percben Kylian Mbappé ígéretes helyzetet hagyott ki, és bár a meccs elején a franciák irányítoittak, a folytatásban az osztrákok is többször jártak ellenfelük tizenhatosán belül. A 36. percben Christoph Baumgartner került nagy ziccerbe, és bár ő sem talált be, két perccel később csapattársa, Maximilian Wöber még nagyobbat hibázott, amikor saját csapata kapujába fejelt.
Az 55. percben Mbappé a tizenegyespont környékéről a kapufa mellé lőtt, majd Ralf Ragnick, az osztrákok kapitánya a meccs kétharmadánál egyszerre hármat is cserélt. A franciák némileg visszahúzódtak, és várták az ellentámadások lehetőségét, ezt kihasználva Ausztria többet birtokolta a labdát, és ígéretes helyzeteket dolgozott ki. Amikor a játékosok a futballra összpontosítottak, színvonalas és élvezetes volt a meccs, de a sok szabálytalanság és színészkedés miatt szakadozott a játék.
Mivel újabb találat a rendes játékidőben és a kilencperces hosszabbításban sem született, a franciák egy öngóllal nyerték meg első mérkőzésüket. Ez volt Didier Deschamps századik győzelme francia szövetségi kapitányként.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés