Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hat meccsből öt döntetlen lett a C csoportban, ezúttal a hajrában sem jött a szerb megváltás

Eurosport Magyarország

Frissítve 25/06/2024 - 23:16 GMT+2

A dán és a szerb válogatott gól nélküli döntetlent játszott egymással kedden a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Münchenben, ezzel a dánok továbbjutottak, a szerbek pedig kiestek.

Dánia-Szerbia 0-0

Fotó: Getty Images

A jórészt eseménytelen mérkőzésen a dánoknak volt elég a döntetlen, a szerbek viszont csak az utolsó néhány percben tudtak némi nyomást gyakorolni az ellenfél kapujára. Gól, akárcsak az angol-szlovén mérkőzésen, itt sem esett, így Szerbia lett a csoport egyedüli kiesője.
A kezdő sípszótól kezdve a dánok léptek fel kezdeményezőbben, a mélyen védekező szerbek a kontrákra próbáltak alapozni, de az első félidő szinte teljesen eseménytelenül telt. A térfélcserét követően a cserék hatására némileg megélénkült a mérkőzés, de a szerbek hiába voltak győzelmi kényszerben, erőtlen támadásaikból még csak helyzetig sem jutottak, míg a dánok egy idő után nem erőltették a támadásokat, megelégedtek a 0-0-val.
Eredmény, csoportkör, 3. forduló, C csoport:
A C csoport végeredménye:
1. Anglia 3 1 2 - 2-1 5 pont - továbbjutott
2. Dánia 3 - 3 - 2-2 3 - továbbjutott
3. Szlovénia 3 - 3 - 2-2 3 - továbbjutott
4. Szerbia 3 - 2 1 1-2 2 - kiesett
Az ugyanolyan mérleggel zárt dán és a szlovén válogatott között az döntött, hogy a dánok (9.) előrébb végeztek az Eb-selejtezős rangsorban, mint riválisuk (15.).
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés