Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az angolok nem tették meg azt a szívességet, hogy egy góllal továbbjuttassák Magyarországot

Eurosport Magyarország

Frissítve 25/06/2024 - 23:19 GMT+2

Anglia és Szlovénia eseménytelen 0-0-t játszott egymással a labdarúgó-Európa-bajnokság C csoportjának zárófordulójában, így három döntetlennel a szlovénok is biztosították helyüket a nyolcaddöntőben.

Anglia-Szlovénia

Fotó: Getty Images

A C csoport végeredményét illetően még elég szövevényes volt az állás az utolsó forduló előtt, ám a magyar továbbjutási esélyek szempontjából egyszerű képlet rajzolódott ki: ha Anglia legyőzi Szlovéniát, meglett volna a második két ponttal álló csoportharmadik is, ami a magyar válogatott továbbjutását is maga után vonta volna. Ez viszont nem következett be, így Magyarország sorsa a csoportkörök utolsó napján dől el.
A mérkőzés első negyedórája puhatolózással telt, a szlovénok ugyanakkor valamivel lelkesebbnek tűntek, míg az angolok kissé dekoncentráltnak látszottak. A 20. percben aztán Saka közelről passzolhatott a kapuba, de a találatot les miatt érvénytelenítették. A folytatásban Anglia próbált nyomást helyezni a riválisra, de nem tudta hatékonyan átjátszani a betömörülő szlovén együttest.
Fordulás után megpróbált nagyobb tempóra kapcsolni a szigetországi csapat, amely egyre többször és egyre hosszabb időszakokra szorította kapuja elé az ellenfelet. Szlovénia az ereje túlnyomó többségét a védekezésre helyezte, és úgy tűnt, megpróbálja megőrizni a gól nélküli döntetlent. Végül az egyre fokozódó angol rohamok egyike sem ért célt, a szlovénok pedig az egy pont megszerzésével történetük során először jutottak tovább egy nagy torna csoportköréből.
A négyes második helyén Dánia zárt, miután szintén 0-0-t játszott Szerbiával Münchenben. A szerbek ezzel kiestek, Szlovénia a harmadik helyen lépett tovább.
A magyar válogatott így elsősorban akkor kerülhet be a legjobb 16 közé, ha szerdán Törökország pontot szerez Csehországgal szemben. Másik lehetőség a Románia-Szlovákia mérkőzésen egy nagy arányú - legalább négygólos - szlovák vereség, ennek a valószínűsége azonban csekély.
Eredmény, csoportkör, 3. forduló, C csoport:
A C csoport végeredménye:
1. Anglia 3 1 2 - 2-1 5 pont - továbbjutott
2. Dánia 3 - 3 - 2-2 3 - továbbjutott
3. Szlovénia 3 - 3 - 2-2 3 - továbbjutott
4. Szerbia 3 - 2 1 1-2 2 - kiesett
Az ugyanolyan mérleggel zárt dán és a szlovén válogatott között az döntött, hogy a dánok (9.) előrébb végeztek az Eb-selejtezős rangsorban, mint riválisuk (15.).
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés