Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zverev inkább a magyar-német meccset választaná a tenisz helyett, Alcaraz jobban járt

Eurosport Magyarország

Publikálva 19/06/2024 - 15:53 GMT+2

Alexander Zverev a Magyarország-Németország találkozóval párhuzamosan léphet pályára Halléban Lorenzo Sonego ellen, ami szerinte rossz húzás a szervezőktől. A német teniszező attól tart, hogy a helyiek inkább a válogatott meccsét fogják nézni, ő legalábbis szurkolóként inkább az Eb-re lenne kíváncsi. Carlos Alcaraz viszont jó eséllyel láthatja a spanyol-olasz rangadót.

Alexander Zverev nem örült a hallei szervezők döntésének - fotó: Claus Bergmann

Fotó: AFP

Nem hálás feladat az Európa-bajnokság árnyékában rendezni sporteseményeket.
Mint ahogyan az sem hálás feladat, ha játszani kell ezeken a meccseken, miközben a hazájuk válogatottja épp pályára lép a foci-Eb-n. Éppen ezért a játékosok gyakran maguk kérik, hogy olyan idősávban kapjanak meccset, amivel elkerülhető az ütközés, azonban ez nem mindig jön össze.
Alexander Zverev hazai környezetben, Halléban kezdte meg a wimbledoni felkészülését, az első mérkőzését meg is nyerte szetthátrányból a selejtezős Oscar Otte ellen. A legjobb 16 között Lorenzo Sonegóval játszik, a szervezők döntése szerint az lesz a negyedik találkozó a centerpályán.
Ami jó eséllyel hasonló időben kezdődik, mint a Németország-Magyarország összecsapás az Európa-bajnokságon.
„Nem ez volt a kívánságom” – ismerte el a német teniszező a 444 cikke szerint. „De nem én döntök erről. Ha rajtam múlt volna, biztosan másképp csinálom. Őszintén szólva nem gondolom, hogy okos döntést hoztak a szervezők. Ha nem játszanék, akkor én sem teniszt néznék, hanem focit.”
A stadion mögött egyébként kivetítőn fogják közvetíteni a focimeccset, így ha nagyon gyorsan véget érne, vagy nagyon elhúzódna a program (az első meccs 2,5 órás volt), akár bele is nézhetne a friss Roland Garros-döntős.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Zverev valószínűleg két okból is kritizálta a szervezők döntését: egyfelől szeretné nézni a meccset, másfelől a találkozó alatt jóval kevesebb nézőre számíthat. A németeket azonban nem igazán hatotta meg az ütközés, és gond nélkül betették a kiemelt játékosukat az Eb-meccs idősávjába.
Queen’s-ben egyébként Carlos Alcaraz beszélt arról, hogy szeretné megnézni a Spanyolország-Olaszország meccset, ezért egy korábbi idősávot fog kérni a szervezőktől.
„Megteszem, igen. Európa-bajnokságot négyévente rendeznek. Most van itt az ideje, hogy nézzük Spanyolország meccseit és szurkoljunk nekik. Szóval azt fogom kérni, hogy korai meccsem legyen” – fogalmazott a háromszoros Grand Slam-győztes.
Alcaraznak egyébként nem kell aggódnia az ütközés miatt, a meccs csak 21 órakor kezdődik.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés