Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hibátlan maradt a spanyol válogatott a csoportkörben, Albánia kiesett

Eurosport Magyarország

Frissítve 24/06/2024 - 23:19 GMT+2

A már nyolcaddöntős spanyol válogatott 1-0-ra legyőzte a vereségével kiesett albán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának zárófordulójában. A biztos továbbjutás tudatában Luis de la Fuente spanyol szövetségi kapitány alaposan felforgatta együttesét, és tíz helyen is változtatott a korábbi kezdőcsapaton.

Ferran Torres

Fotó: AFP

A szakvezető még kapusposzton is cserélt: Unai Simón helyett David Raya állt a gólvonalra.
A világ- és Európa-bajnok Jesus Navas pedig rekordot döntött, mivel 38 évesen és 216 naposan ő let minden idők legidősebb spanyol játékosa, aki világversenyen szerepel.
Az albánok annak a tudatában léptek pályára Düsseldorfban, hogy csak győzelem esetén marad esélyük a továbbjutásra. Ehhez képest nagy spanyol mezőnyfölénnyel indult a mérkőzés, a lendületesen letámadó ibériaiak már a 13. percben előnyben voltak. A brazil Sylvinho tanítványai a folytatásban is alig jutottak el a spanyol kapuig, Rayának a 44. percben akadt először komoly feladata.
Térfélcsere után Joselu szépségdíjas lövése épphogy elkerülte a kaput, de a La Roja ezt követően nem erőltette a támadásokat, az albán próbálkozásokból pedig többnyire hiányzott az átütőerő.
A balkáni együttes a hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a vereséget nem tudta elkerülni, és végül egy ponttal, csoportnegyedikként búcsúzott második világversenyétől.
Eredmény, B csoport, 3. forduló:
  • Spanyolország-Albánia 1-0 (1-0)
  • Düsseldorf, 40 586 néző, v.: Nyberg (svéd)
  • gólszerző: Torres (13.)
  • sárga lap: Vivian (90.), illetve Bajrami (66.), Berisha (89.)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés