Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Messi kulcsszerepben, a világbajnok argentinok győzelmével rajtolt el a Copa America

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/06/2024 - 09:40 GMT+2

Copa America - A címvédő argentin labdarúgó-válogatott sikerével kezdődött meg csütörtökön a Copa America, melynek első mérkőzésén a világbajnok csapat 2-0-ra legyőzte Kanadát Atlantában.

Lionel Messi

Fotó: SID

Argentin győzelemmel indult a torna
A 48. dél-amerikai kontinensviadalon - melyet másodszor rendeznek meg az Egyesült Államokban - a tíz dél-amerikai válogatott mellett a CONCACAF zónából hat nemzeti együttes szerepel.
A nyitómérkőzést az atlantai Mercedes Benz Stadionban rendezték, melynek gyepfelülete komoly kihívások elé állította a csapatokat.
"A pálya katasztrofális volt" - fakadt ki a lefújást követően Emiliano Martínez, az argentin együttes kapusa. - "Úgy pattogott rajta a labda, mintha ugratók lettek volna benne. Muszáj javítaniuk a minőségén, mert különben sosem lesz olyan szinten kezelve a Copa America, mint az Európa-bajnokság."
A 70 564 néző előtt rendezett találkozón az argentinok végig jobban játszottak, de az első félidőben nem tudtak kapuba találni. A második elején viszont gyorsan vezetéshez jutottak Julián Álvarez révén, majd a hajrában Lautaro Martínez eldöntötte a meccset. Az argentinok sztárja, Lionel Messi elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben, mivel az első gól előtt ő adta a kulcspasszt a kapu elé berobbanó Alexis Mac Allisterhez, aki aztán ziccerbe hozta Álvarezt, majd a másodiknál övé volt a gólpassz.
Eredmény, 1. forduló:
A csoport:
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés