Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szalai-bemutatkozás és Orbán-visszatérés – Ez történt szombaton a Bundesligában

Eurosport Magyarország

Frissítve 27/01/2024 - 20:41 GMT+1

Bundesliga - A Freiburg 3-1-es vereséget szenvedett a Werder Bremen otthonában szombaton a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A játéknap további eredményeit megtaláljátok a cikkben!

Willi Orbán

Fotó: SID

Kikapott a Freiburg, bemutatkozott Szalai, visszatért a Lipcsébe Orbán
A hazai csapat - amely az előző fordulóban a címvédő Bayern München otthonában győzött 1-0-ra - már a kilencedik percben előnybe került, a vendégek azonban az első játékrész közepén egyenlítettek. Mindkét gól büntetőből született. A szünet után nem sokkal megint vezetést szerzett a Bremen, amely a győzelmét a ráadásban biztosította be. A Freiburgból a klub közösségi oldalának közlése szerint betegség miatt hiányzott Sallai Roland, míg a Hoffenheimtől frissen kölcsönvett Szalai Attila a 71. percben állt be. A hazaiak harmadik gólját az ő hibája előzte meg, röviden passzolt haza, Julian Malatini pedig lecsapott a labdára.
Az RB Leipzig - Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata - 5-2-re kikapott a játéknap rangadóján Stuttgartban. A sérüléséből felépült két magyar válogatott játékos a cserepadról kezdte a mérkőzést, majd Orbán a 85. percben pályára léphetett. A védő szeptemberben a csehek elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett térdsérülést, azóta nem játszott. A hazaiaknál Deniz Undav mesterhármast ért el.
A Bayern München - amelynél Lőw Zsolt a másodedző - stabil előnyt épített ki, a félidőben 2-0-ra, majd az 58. percben 3-1-re vezetett Augsburgban, de a hazaiak a 88.-ban büntetőt hibáztak, a 94.-ben viszont egy másikat értékesítettek.
Az éllovas Bayer Leverkusen gól nélküli döntetlent játszott otthon a Borussia Mönchengladbachhal. Ezzel - a mezőnyben egyedüliként - továbbra is veretlen, ugyanakkor két pontra csökkent az előnye a második helyezett Bayern Münchennel szemben.
A Leverkusen annak ellenére nem tudott győzni, hogy legutóbbi kilenc Bundesliga-meccséből hetet megnyert a Mönchengladbach ellen, és egyszer sem kapott ki.
Bundesliga, 19. forduló:
pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt-Mainz 1-0 (0-0)
vasárnap játsszák:
Union Berlin-Darmstadt 15.30
Borussia Dortmund-VfL Bochum 17.30
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása