Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elképesztő öngólt lőtt a nagy rivális ellen, mégis megvédték a szurkolók a hibázó kapust

Szabó Bence

Frissítve 02/12/2023 - 11:51 GMT+1

Daniel Heuer Fernandes, a Hamburg SV kapusa a St. Pauli elleni városi derbin egy hazaadást követően ért pechesen a labdához, amiből komikus öngól lett. A vendégek ezzel már kétgólos hátrányba kerültek, a szurkolók azonban kiálltak Fernandes mellett, a csapat pedig a második félidőben döntetlenre mentette a meccset.

A Hamburg kapusa óriási öngólt szerzett a St. Pauli elleni városi derbin, a szurkolók viszont megvédték, a csapat pedig felállt kétgólos hátrányból.

Fotó: Getty Images

A vendég drukkerek példás mentalitása kihúzta a gödörből a csapatot.
A legnagyobb hibák sokszor a legfontosabb helyzetekben születnek. Például egy óriási múltra visszatekintő városi rangadón, ami mellesleg egy bajnokság élmezőnyének állását is átrajzolhatná. Ebbe a cipőbe lépett bele most a Hamburg SV csapatának kapusa is, aki a St. Pauli elleni találkozón lőtt elképesztően komikus öngólt.
A több mint 100 éves hagyományú hamburgi városi derbit sajnos évek óta a német másodosztályban, a Bundesliga 2-ben rendezik meg, idén viszont a bajnokságon belül komoly tétje volt a péntek esti találkozónak, hiszen a hazai St. Pauli első, míg a Hamburg második helyen állt a tabellán. Ehhez képest a vendégek már a 15. percben hátrányba kerültek, majd jött Daniel Heuer Fernandes bakija, hogy még rosszabbá tegye a helyzetet.
A portugál kapus a mérkőzés 27. percében kapott egy kicsit lecsúszott hazaadást, ami miatt felszabadító rúgásra szánta el magát. Tisztázás helyett azonban egy elsőre teljesen érthetetlen mozdulattal elképesztő öngólt szerzett.
Az ismétlésen persze már jól látszik, hogy Heuer Fernandes előtt a rossz talajon felpattant a labda, ez okozta a szerencsétlen mozdulatot.
Az öngól egyébként már nem a kapus első bakija volt a szezonban, az ezúttal idegenben lévő HSV-szurkolók viszont látványosan kiálltak mellette, amit a játékos meg is hálált a meccs után.
„Kicsit oldalt helyezkedtem és balszerencsés is volt, hogy magam mögé kaptam a passzt. Amikor el akartam lőni, pont megpattant előttem. Ez óriási pech, de ilyen előfordul és nem tudod meg nem történtté tenni. (A szurkolói reakció) része a csapat és a nézőink közti kapcsolatnak. Ehhez már hozzászoktam, ez határozza meg a klubunkat.”
Talán ez segített abban is, hogy a vendégek 2-0-s hátrányban se adják fel és végül döntetlenre mentsék a mérkőzést. Az első HSV-gólra az 58. percig kellett várni, a rangadó vége viszont 2-2 lett. A találkozót követően így érthető módon a hazaiak voltak jóval csalódottabbak az eljátszott kétgólos előny miatt.
A Hamburg – ahol egyébként a hosszabbításban a magyar válogatott Németh András is pályára lépett csereként – ezzel maradt második a tabellán, míg a St. Pauli veretlenül, de csak három pont előnnyel vezeti a bajnokságot.
A két csapat legközelebb majd csak a szezon hajrájában, május 5-én találkozik egymással.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés