Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mennyit változhat a magyar válogatott kezdője a törökök elleni meccshez képest?

Rizmayer Bence

Frissítve 26/03/2024 - 09:28 GMT+1

Magyar-koszovói - Kedden, először a történelem során, Koszovóval csap össze a magyar labdarúgó-válogatott. A pénteki törökök elleni siker után a cél, hogy tovább nyújtsák a veretlenségi szériát.

Dárdai Márton

Fotó: AFP

Az év első magyar válogatott mérkőzése jól alakult eredmény szempontjából, hiszen Szoboszlai Dominik büntetőjével verte meg TörökországotMarco Rossi együttese. A következő teszt Koszovó ellen lesz, amellyel története során először találkozik Magyarország.
  • Kapus: Dibusz Dénes
Marco Rossi maga sem tudja elmondása szerint, hogy ki lesz az Eb-n az első számú hálóőr. Ha lehet tippelni, Gulácsi után Dibusz Dénes is megkapja a lehetőséget. Kedden valószínűleg a Ferencváros kapusával indul a kezdőtizenegy, amennyiben ismét Gulácsi védene, az komoly üzenet lenne a nyári Európa-bajnokságra.
  • Hátvédek: Balogh Botond, Dárdai Márton, Szalai Attila
Nem működött rosszul a védelem Willi Orban hiányában sem. Balogh Botond jól játszott, míg Szalai Attila kifejezetten jól nézett ki a bal oldalon. Sok párharcot nyert, a passzhatékonysága sem volt gyenge. Gyaníthatóan ők ketten kedd este is ott lesznek az első perctől kezdve a koszovóiak ellen.
A védelem tengelyében Lang Ádámot a Törökország ellen bemutatkozó Dárdai Márton válthatja, aki nem hibázott látványosat, úgy néz ki, beleillik a Rossi által megvalósítandó elképzelésbe.
  • Középpálya: Bolla Bendegúz, Nagy Ádám, Schäfer András, Nagy Zsolt
Ha az egész középpálya nem is lesz lecserélve, arra mindenképpen számíthatunk, hogy a széleken belenyúlhat Rossi a kezdőbe. Bolla Bendegúz és Nagy Zsolt is csereként szállt be a törökök ellen, most könnyen elképzelhető, hogy már kezdőként számítana rájuk a szövetségi kapitány.
picture

Schafer András a magyar-törökön

Fotó: AFP

A középpályája belső területein nincsen sok értelme megbontani a Nagy Ádám-Schäfer András duót, hiszen az elmúlt másfél évben nem játszottak együtt a válogatottban - muszáj lenne a társas kapcsolatok miatt minél többet egymás mellett lenniük. Utóbbi esetében jött a gól a visszatérés alkalmával, de les címén elvették Schäfertől. Koszovó ellen talán szerencsésebb lesz az Union Berlin középpályása.
  • Támadók: Sallai Roland, Varga Barnabás, Szoboszlai Dominik
Ahogyan a törökök ellen, a keddi mérkőzésen sem lesz kérdés, hogy mely 3 játékos lesz a támadók között. Szoboszlai és Sallai helye 100%-osra vehető, míg Varga Barnabásnál rezeghet a léc, hogy Ádám Martin venné át a helyét Koszovó ellen. Ugyanakkor, ha mindenki egészséges, akkor egyértelmű Varga helye a kezdőben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés