Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tizenegyesölő magyar kapus volt az angol csapat hőse

Rizmayer Bence

Frissítve 09/08/2023 - 10:11 GMT+2

A 20 esztendős magyar utánpótlás-válogatott kapus Hegyi Krisztián első tétmérkőzését játszotta az angol harmadosztályú Stevenage csapatában. Az Angol Ligakupában magasabban jegyzett csapatot ütöttek ki, javarészt Hegyinek köszönhetően.

Tizenegyesölő magyar kapus volt az angol csapat hőse

Fotó: Getty Images

Kapusokkal sosem volt gond minőségi, és mennyiségi szinten a magyar labdarúgásnak. A fiatalabb generációt több tehetséges hálóőr képviseli, elég Senkó Zsomborra, vagy Yaakobishvili Áronra gondolni, ám közéjük tartozik a West Ham utánpótlásában pallérozódó Hegyi Krisztián. A 20 éves kapus már Marco Rossi érdeklődését is felkeltette, hiszen márciusban kerettag volt az A-válogatott Eb-selejtezőin.
A Premier League-klubnál mindössze a tartalékoknál vették számításba a fiatal játékost, ezért a nyáron kölcsönadták a harmadosztályban (League One) szereplő Stevenage együttesének. Hegyi a hétvégi bajnokin kispadon ült, ám az Angol Ligakupa legjobb 64 közé jutásért vívott Watford elleni mérkőzésen megkapta a lehetőséget.
A Championshipből érkező ellenfél már a 6. percben előnybe került, a magyar kapusnak esélye sem volt a közelről érkező lövésnél. A szünet előtt egyenlített a hazai Stevenage, s a rendes játékidőben több gól nem esett - így a sajátos szabályrendszernek köszönhetően jöttek a tizenegyesek. Hegyi Krisztián már ekkor a mezőny legjobbja volt, 5 védést mutatott be - ebből 4 a boxon belülről jött -, csapatát meccsben tartotta.
A tizenegyesek során a negyedik párban lépett elő ismét főszereplővé a 20 éves kapus, amikor kivédte Rhys Healey kísérletét. A szétlövést 4-3 arányban a harmadosztályú alakulat nyerte, így továbbjutottak a legjobb 64 közé. Hegyi Krisztiánt hősként ünnepli a Stevenage szurkolótábora, még a klub Twitter-oldala is kiemelte a magyar hálóőrt.
A Stevenage legközelebb a Shrewsbury csapatát fogadja az angol harmadosztályban.
picture

Stevenage - Hegyi Krisztián

Fotó: Getty Images

Munkatárstunktól
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés