Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Visszavonultatta Pau Gasol mezét a Lakers, Joel Embiid remekelt a 76ers-ben

Eurosport Magyarország

Frissítve 08/03/2023 - 10:38 GMT+1

Anthony Davis és Joel Embiid is parádézott az éjszaka az NBA-ben, a Los Angeles Lakers pedig visszavonultatta Pau Gasol 16-os mezét, aki könnyeivel küszködött a ceremónia során.

Pau Gasol ému lors de la cérémonie de son retrait de maillot des Los Angeles Lakers, le 7 mars 2023

Fotó: Getty Images

A New York Knicks otthon kikapott a Charlotte Hornetstől, ezzel véget ért kilencmeccses győzelmi sorozata az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).
Anthony Davis 30 pont ot és 22 lepattanót szerzett a Memphis Grizzlies elleni győzelm során. "A fiúk magabiztosak voltak, és ha így kosárlabdázik az ember, akkor az győzelemhez vezet." - értékelt a Lakers játékosa.
A Memphisben továbbra sem szerepelt húzóembere, Ja Morant, aki fegyverrel pózolt egy szórakozóhelyen, emiatt vizsgálatok alatt áll, így nem játszhatott már második mérkőzésén.
Pau Gasol az egyik legkomolyabb karriert befutott európai kosárlabdázója az amerikai ligának, a Lakers-Grizzlies találkozó során ünnepélyes keretek között visszavonultatták a mezét, amely immár legendás csapattársa, Kobe Bryant meze mellett díszeleg a csarnokban.
"Azt hiszem, mindent megtettem, hogy magamba szívjam az itteni légkört, de ma este minden álmomat és előzetes gondolatomat felülmúlta ez az egész. Rengeteget jelent számomra az, hogy Kobe-val együtt felkerülhettem oda, ez ad még egy plusz jelentést. Erőteljes, szomorú, boldog, fájdalmas és örömteli érzések. Ezek kavarognak bennem." - mondta könnyeivel küszködve a spanyol legenda.
A Minnesota Timberwolves otthonában Joel Embiid 39 pontot szórt, így másik húzóembere, James Harden nélkül is győzött a Philadelphia 76ers.
A ligaelső Milwaukee Orlandóban is győzött, és az elmúlt 19 találkozójukból csak egyet veszített el. A 47/18-as mutatóval büszkélkedő Bucks sorozatban 14-edszer verte meg a Magicet.
A Dallas elsősorban a nemrég érkezett Kyrie Irving 33 és a szlovén Luka Doncic 29 pontjával gyűrte le a Utah-t, amelyben a finn Lauri Markkanen 33 pontot dobott.
A címvédő Golden State Warriors a szupersztár Stephen Curry 40 pontja és 10 triplája ellenére kikapott Oklahoma Cityben, míg a sereghajtó Detroit odahaza rontotta mérlegét 15/51-re a Washington ellen.
Eredmények:
  • New York Knicks-Charlotte Hornets 105-112
  • Detroit Pistons-Washington Wizards 117-119
  • Orlando Magic-Milwaukee Bucks 123-134
  • Minnesota Timberwolves-Philadelphia 76ers 94-117
  • Houston Rockets-Brooklyn Nets 96-118
  • Oklahoma City Thunder-Golden State Warriors 137-128
  • Dallas Mavericks-Utah Jazz 120-116
  • Los Angeles Lakers-Memphis Grizzlies 112-103
részben MTI és nba.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása