Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kézi-vb: Szenegál is ott lesz a magyarok középdöntős csoportjában

Eurosport Magyarország

Publikálva 05/12/2023 - 20:16 GMT+1

Női kézilabda-vb - Szenegál ott lesz a magyar női kézilabda-válogatott középdöntős csoportjában a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután a csoportkör utolsó fordulójában, kedden 22-15-re nyert Kína ellen.

Szenegál ünnepli a továbbjutást

Fotó: AFP

Szenegál is a magyar középdöntős csoportba jutott

A csoportkör utolsó játéknapján az A csoportban még kiadó volt az egyik továbbjutást érő hely, ezért a horvátokkal döntetlent játszó, a házigazda svédekkel ötven percig lépést tartó afrikai alakulat számított esélyesnek az első két találkozóját simán elveszítő ázsiaiakkal szemben. Ennek ellenére a gólszegény első játékrész döntetlennel zárult és a második félidő is sokáig kiegyensúlyozott volt, a záró tíz percnek kétgólos szenegáli előnnyel vágtak a felek (17-15). Innen azonban már nem volt kérdés, hogy a győzelmét sajátos tánccal megünneplő Szenegál lesz ott a középdöntőben, ahová egy pontot visz magával.
Amennyiben az esti svéd-horvát találkozó eredménye nyomán a szenegáli együttes harmadikként zárja csoportját - hogy ne így történjen, ahhoz a horvátoknak valószínűtlenül súlyos vereséget kellene szenvedniük -, úgy a magyar válogatottal játszik csütörtökön.
A herningi E csoportban a szerbek Chile legyőzésével harcolták ki középdöntős helyüket, a Debrecen balátlövője, Jovana Jovovic három góllal járult hozzá a 30-16-os sikerhez.
Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
A csoport (Göteborg):
  • Szenegál-Kína 22-15 (9-9)
később:
Svédország-Horvátország 20.30
E csoport (Herning):
  • Szerbia-Chile 30-16 (10-6)
később:
Dánia-Románia 20.30
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés