Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ezzel a Szita-bombával nyert fontos meccset a Szeged a BL-ben

Rév Dániel

Frissítve 23/11/2023 - 09:30 GMT+1

Nyolc másodperccel a vége előtt lőtt óriási átlövésgólt Szita Zoltán, az OTP Bank - Pick Szeged pedig ezzel hozta el a két pontot Bitolából a BL-ben. Szita ugyan ebben a szezonban sem számít kiemelten fontos játékosnak a szegedi csapatban, de amikor pályán van, általában hozzátesz a Kékek játékához, és remélhetőleg a januári Európa-bajnokságon is hasonló formában látjuk majd játszani.

Szita Zoltán

Fotó: AFP

A Bajnokok Ligája csoportkörének közepén a csapatok egymást követő heteken játszanak egymással, így a múlt heti, szegedi mérkőzés után, amelyen sokáig jobban állt a macedón bajnok Eurofarm Pelister, ám Mikler Roland 60 (!!) százalékos védési hatékonyságának is köszönhetően a Szeged simán nyert, jöhetett a visszavágó Bitolában.
Ugyan a meccsen sokáig a Szeged állt jobban, ám a hajrá szoros küzdelmet hozott. Úgy tűnt, hogy a Szegedé lesz az utolsó támadás, amelyből nyolc másodperccel a vége előtt Szita Zoltán lőtt óriási gólt átlövésből.
Mivel a Pelister kapusa rosszul dobta előre a labdát a középkezdéshez, arra már nem maradt idő, hogy a macedónok újabb támadást vezessenek, a Szeged pedig 28-27-re győzött. Ezzel a magyar bajnokság legutóbbi ezüstérmese az A csoport ötödik helyén áll 9 ponttal 8 mérkőzésből, a jövő héten pedig Zágrábban játszik nagyon fontos mérkőzést a továbbjutás bebiztosítása szempontjából.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés