Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Örömkönnyek, kitörő boldogság: így értékeltek a játékosok a győri BL-győzelem után

Eurosport Magyarország

Frissítve 02/06/2024 - 22:22 GMT+2

A balszélső Fodor Csenge szerint visszaadott valamit a sors a Győri Audi ETO KC csapatának, amely vasárnap a német Bietigheim 30-24-es legyőzésével hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

A győztes győri csapat a trófeával ünnepel az eredményhirdetésen, miután 30-24-re nyertek a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában. (Purger Tamás/MTI)

Fotó: MTI

Fodor Csenge: visszaadott nekünk valamit a sors

A 250. ETO-mérkőzésén szerepelt Fodor mindkét helyzetéből betalált, és immár háromszoros BL-győztesnek mondhatja magát, de már lényegesen fontosabb szereplője a csapatnak, mint 2018-ban és 2019-ben volt.
"Ez az aranyérem nagyon különleges az én szívemnek és szerintem azoknak a csapattársaimnak is, akik részesei voltak az elmúlt években az elbukott döntőknek, illetve a megnyert bronzmeccseknek. Ennyi év után most visszaadott nekünk valamit a sors, megérdemelten nyertünk, nagyon boldogok vagyunk" - mondta az MTI-nek Fodor.
Kijelentette, hogy a hazai ezüstérmek még jobban motiválták őket, még jobban meg akarták mutatni a tudásukat és megszerezni az aranyérmet. Mint felidézte, amikor gödörben voltak a szezon közben, akkor sem érezték kilátástalannak a helyzetüket, és bár mindenki frusztrált volt, de a hitüket soha nem veszítették el.
"Távoli cél volt a Bajnokok Ligája-győzelem, a négyes döntőbe jutás volt a minimális elvárásunk magunk felé, de így a legszebb az idény lezárása. A klubnak is és nekünk, játékosoknak is nagyon sokat jelent ez a BL-győzelem" - nyilatkozta.
A hét kísérletéből ötször eredményes jobbszélső, Győri-Lukács Viktória elárulta: Fodor Csenge reménykedett a meccs előtt, hogy "gyorsan elrepülő" mérkőzés vár rájuk, ahol akár végig tudnak vezetni, ő maga viszont nem gondolta volna, hogy tényleg így lesz.
"A Bietigheim nagyon jó csapat, tegnap is megmutatta, mire képes, de ma nekünk jött ki jobban a lépés" - mondta az MTI-nek Győri-Lukács, aki megszerezte ötszázadik gólját az ETO színeiben. Elmesélte, hogy nagyon komolyan vették a felkészülést a találkozóra és magát a mérkőzést is, mert tudták, hogy a rivális képes nagy meglepetésekre, ezért úgy álltak hozzá, hogy mindent bele kell adniuk a fináléban az aranyéremért.
Saját teljesítményéről úgy fogalmazott: az elődöntőben nem ment jól neki a játék, ám össze tudta szedni magát és képes volt sokkal jobb teljesítményt nyújtani. Előre tekintve elmondta: egy hét pihenőt követően otthoni felkészülés, majd edzőtábor vár rá a válogatott keret tagjaival, akikkel a párizsi olimpiára hangolódnak majd.
Kitért rá, hogy a magyar bajnokság egyre erősebb, szorosabbak a mérkőzések, a BL-arany kárpótolja őket azért, hogy a pontvadászatban és a Magyar Kupában csak ezüstérmesek lettek a Ferencváros mögött.
Utolsó mérkőzését játszotta az ETO-ban a távozó Szöllősi-Schatzl Nadine, akinek ezüst- és bronzérme is volt már a BL-ből, a megnyert fináléval egészítette ki éremkollekcióját.
Amikor már csak néhány másodperc volt hátra és vezettünk, akkor előtörtek belőlem az érzelmek
- kezdte a balszélső, aki öt lövéséből hármat értékesített, az utolsó volt a klub ötszázadik találata a négyes döntőkben. Felidézte, hogy a csapat komoly hullámvölgyeken ment át az idényben, a két hazai sorozatban nem sikerült trófeát szerezniük.
Arra a kérdésre, hogy élete legnagyobb sikerének tartja-e a BL-elsőséget, azt felelte: "egyértelműen idesorolnám". Megemlítette, hogy szerepelt már olimpián és reményei szerint a francia fővárosban is ott lehet majd.
picture

Szöllősi-Schatzl Nadine: "Nagyon boldog vagyok, hogy így tudtam lezárni ezt a szakaszt a pályafutásomban." (Purger Tamás/MTI)

Fotó: MTI

"Le a kalappal a Bietigheim előtt, megérdemelte, hogy itt legyen a döntőben. Itt is az utolsó percig küzdöttek, hajtottak a játékosai, nagyon gratulálok nekik" - tért ki az ellenfélre. Mint kiemelte, a négyes döntőben mindennek össze kell jönnie a sikerhez: hogy jó napot fogjon ki az adott együttes, jó lábbal keljenek fel a játékosok.
"Nagyon örülök, hogy ez nekünk sikerült" - fogalmazott a nyártól Budaörsön kézilabdázó Szöllősi-Schatzl, aki a kemény védekezésüknek tudta be, hogy egyszer sem voltak hátrányban a fináléban. Előre tekintve elmondta: biztosan furcsa lesz neki, hogy következő állomáshelyén nem szerepelnek majd európai kupasorozatban ősztől, ezáltal több ideje lesz és nem kell annyit utaznia.
Nagyon boldog vagyok, hogy így tudtam lezárni ezt a szakaszt a pályafutásomban.
Az ezüstérmes Bietigheim jobbszélsője, Faluvégi Dorottya kétszer volt eredményes öt helyzetből. Amint az MTI-nek elmondta: vegyesek az érzései.
"Keserűség nincs bennem, minimális csalódottság van. Sajnálom, hogy nem tudtunk jobban helytállni és már az első félidőben ilyen jelentős különbség alakult ki. Amiatt is csalódott vagyok, hogy nem tudtuk azt a formánkat mutatni, mint tegnap. Összességében viszont nagyon büszke vagyok a csapatra, arra, hogy idáig eljutottunk és ezüstéremmel megyünk haza" - fejtette ki.
A mérkőzést elemezve elmondta: Kari Brattset semlegesítését nem sikerült megoldaniuk, a győriek sokszor megtalálták labdával a beállót, noha erre külön készültek. Jól működtek viszont az egy az egy elleni helyzetek csapattársának, Kelly Dulfernek, ami ugyancsak cél volt.
"Nagyszerű ebben a csarnokban játszani, ugyanakkor talán a legnehezebb ellenféllel találkoztunk az egész szezonban. Amikor egyáltalán nem találunk fogást rajtuk, akkor nagyon nehéz élvezni azt, hogy ennyien ilyen csodás hangulatot teremtenek" - emelte ki. Hozzátette: a mérkőzés végén jó volt egy kicsit körbenézni és "szippantani egyet az atmoszférából".
Kérdésre hangsúlyozta: nem bánta meg, hogy tavaly távozott Győrből, mivel szerinte minden okkal történik, büszke rá, hogy a Bietigheim játékosa lehet.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés