Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Talán jobb is, hogy Pogačar most nincs itt” – Evenepoel az UAE Tourral folyatja a szezont

Bodnár Gergő

Publikálva 20/02/2023 - 10:54 GMT+1

Megszokta már a sajtótájékoztatókat, a világbajnoki trikó miatt amúgy is több az ilyen jellegű kötelezettsége. De Remco Evenepoel az UAE Tour előtt minden kérdésre mosolygósan válaszolt. Még azokra is, melyek nem róla, hanem az Andalúz kört nagy fölénnyel megnyerő Tadej Pogačarról szóltak.

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

Miközben Mark Cavendish rövid, néha egyszavas válaszokkal dolgozott (főleg a BB Hotels csapatával kapcsolatos kérdések esetében), a tőle pár méterre helyet foglaló Remco Evenepoel 20 percig folyamatosan beszélt az újságírókkal.
Megszokta már a sajtótájékoztatókat, a világbajnoki trikó miatt, amúgy is több az ilyen jellegű kötelezettsége, de minden kérdésre mosolygósan válaszolt. Még azokra is, melyek nem róla, hanem Tadej Pogačarról szóltak.
„Ha megnézem, mit csinált az Andalúz körön, lehet jobb is, hogy most nincs itt a mezőnyben😊. De azért jó lett volna egy mezőnyben menni vele. Hisz az elmúlt években mindig jó formában ment itt, hisz a csapatának kiemelten fontos volt ez a verseny. Ettől még Tadej hiánya nem jelenti azt, hogy könnyebb lesz nyerni. Csak az ő csapatában van két összetettre esélyes versenyző, Vine illetve Yates.”
Remco Evenepoel nem ma kezd, ő már a San Juanon elindította 2023-as szezont. Mint mondja, az akkori és a mostani formáját össze sem lehet hasonlítani.
„Furcsa ezt kimondani, de mindjárt itt a Giro, szóval nincs olyan sok időm. Nyilván nem vagyok még 100%-os erőállapotban, az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy ha emelkedőn támadok, akkor az adott akciót végig is tudjam vinni. Mert ez legutóbb hiányzott. Az előző héten 5 napig folyamatosan szakadt az eső Spanyolországban, de egyetlen edzést sem hagytam ki. Egyszerűen nem fért volna bele. Mint ahogy egy bukás is kisebb drámát jelentene a felkészülést meg a terveinket illetően.”
A belga versenyző az első többnaposán nem tudott szakaszt nyerni, így jogos kérdés lehet, hogy mi a célja a ma rajtoló UAE Touron? Ahol a keddi időfutam mellett, két hegyi befutós nap is lesz.
„Igazából csapatként akarunk jól menni, Merlierrel próbálunk sprintet nyerni, én meg szeretnék a lehető legelőrébb zárni összetettben. Ez nagyjából egy dobogón környéki eredményt jelentene. De nem ezen a héten fog eldőlni a szezonom, ha majd csak a katalán körön, vagy teszem azt a Girón fogok nyerni, akkor sincs dráma.”
Evenepoel nemrég elmesélte, hogy a Spanyolországba költözés ellenére nyugodt telet hozott le, és egész jól kezelte a sajtót is.
Remco Evenepoel
„Simán nemet tudtam mondani a különböző meghívásokra. Meg azért segített a költözés is. Olyan emberek vesznek körül, akik a földön tartanak, a feleségem például elég gyakran mond nekem nemet. Sőt, talán ő mond a leggyakrabban. Természetesen többen megismernek, többen megállítanak egy fotóra, de amikor hazaérek Calpéba, és becsukom magam mögött az ajtót, rájövök, hogy nekem otthon is vannak feladataim. Olyan hétköznapi dolgokra kell gondolni, amivel mindenki találkozik. A súlyomat illetően sem szálltam el, a San Juan előtt volt még rajtam 2-3 kiló plusz, de ez normális. Ahogy jönnek a versenyek és magaslati edzőtáborok, le is dobom őket.”
Evenepoel nemrég elmesélte, hogy számára idén minden a Giro körül forog, és szinte kizártnak tartja, hogy ott legyen a Vueltán.
„.A dobogó már fantasztikus lenne, a Giro-győzelem pedig a legnagyobb álmom. De ez nem ilyen egyszerű. Az első héten jön valami váratlan, és máris borul minden. A Girón állandóan észnél kell lenni, nagyon más a pálya és az időjárás, mint a Vueltán. Ahol idén nem leszek ott, mert szerintem egy szezonban, csak egy nagy körversenyt lehet „tisztességesen” befejezni.”
Forrás: nieuwsblad.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés