Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vingegaard: „Itt vagyok a Touron, innentől kezdve minden csak bónusz”

Bodnár Gergő

Frissítve 28/06/2024 - 10:46 GMT+2

Nagy utat járt be Jonas Vingegaard a baszk körös bukása óta, szerinte már az is nagy eredmény, hogy egyáltalán eljutott a Tourra. Nagyon óvatos azzal kapcsolatban, hogy mire lehet jó egy ilyen súlyos sérülés után, de a felkészülés során minden tőle telhetőt megtett. Ez az alap, innen indulunk szombaton. Most még Vingegaard sem tudja pontosan megmondani, hogy mi lesz vele összetettben.

Vingegaard: "Tényleg nagyon örülök annak, hogy most itt lehetek"

Nem kell újra és részletesen bemutatni a Baszk körverseny 4. szakaszán történteket, arra a napra és bukásra (sajnos) jól emlékszünk. Április 4-től kezdve mindenkit csak az érdekelt, hogy ott lehet-e a Touron, és ha igen, milyen formában? Ellenfele lehet a duplára készülő Pogačarnak?
Jonas Vingegaard megcsinálta a lehetetlent, de arról, hogy mennyit melózott az elmúlt hetekben, talán csak neki lehet fogalma.
„Nagyon jó kérdés, hogy mit várhatunk tőle, de erre most még nem tudok egyértelmű választ adni. Az elmúlt hetekben mindent kihozott magából, keményen edzett, Tim Heemskerk tényleg kipréselte belőle a maximumot azért, hogy Jonas eljusson arra a szintre, ahol most áll” - mondta nemrég Merijn Zeeman, a Visma sportigazgatója.
„Azt viszont ne felejtsük el, hogy április eleje óta nem versenyzett, szóval van benne némi bizonytalanság. Bár szerencsére manapság egy nagy feladatra verseny nélkül is tökéletesen fel lehet készülni. Tavaly nagy nyomás volt rajtunk címvédőként, de most elég más a hangulat a csapaton belül. Úgy vagyunk vele, hogy a sok kérdőjel miatt nagyon várjuk a rajtot, egyúttal örülünk annak, hogy Jonas ott lehet velünk.”
Ez az alap, innen indulunk szombaton. Most még Jonas Vingegaard sem tudja pontosan megmondani, hogy mi lesz vele összetettben és lehet-e esélye sorozatban harmadszor is nyerni.
„Higgyétek el, voltak bennem kétségek a bukásom óta, folyamatosan azon gondolkoztam, hogy meg tudom-e csinálni. A dolgok sokat változtak az elmúlt három hónapban, épp ezért én most egyszerűen csak boldog vagyok azzal, hogy itt lehetek a Touron. Ez már egy nagy győzelem számomra. Alig várom, hogy elkezdhessem a versenyt” – nyilatkozta Vingegaard a csütörtöki csapatbemutató után.
Az elmúlt 3 hónap volt pályafutásom legnehezebb időszaka.
„Ebben a helyzetben az ember inkább csak a harcra gondol, mint az önsajnálatra. Én is ezt tettem, a családom és a csapat segítségével küzdöttem. Készítettünk egy jó tervet, hogy újra felépítsem magam, tényleg mindent megtettünk.
De volt két hét a bukás után, amikor csak feküdtem az ágyban, innen kellett elkezdeni a munkát. Meglátjuk, milyen hosszú távú hatásai lesznek annak a kihagyásnak, és azt is meglátjuk, mit jelent ez például a harmadik héten. De remélem, hogy a Tour alatt javulni fogok.”
picture

Jonas Vingegaard

Fotó: AFP

És akkor jöjjön a legfontosabb kérdés, ami mindenkit foglalkoztat: mi a célja Jonas Vingegaard-nak ezen a Touron?
„Szeretném a lehető legjobb eredményt elérni összetettben. De őszinte leszek, ez egy nagyon csúnya bukás volt, úgyhogy már annak is örülök, hogy itt lehetek. Küzdeni fogok, hogy a lehető legtovább kitartsak, és talán idővel visszatérek a legjobb szintemre. Innentől kezdve tényleg minden csak bónusz” – mondta Vingegaard, aki a 2017-es Froome után az első versenyző lehetne, aki sorozatban háromszor nyeri meg a Tourt.
Nem tudok számot mondani, tényleg nem tudom mire lehetek jó. Keményen dolgoztam és annyira nem vagyok rossz formában. Reménykedem, harcolok, a többit majd meglátjuk. Ha itt egy jó eredményt érek el, azzal nagyon boldog leszek.
(L’Équipe)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés