Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elrajtolt a Tour de France, pályafutása végén a rutinos francia és az újonc megcsinálta a show-t - összefoglaló

Eurosport Magyarország

Frissítve 29/06/2024 - 18:55 GMT+2

Tour de France - 2024. Június 29-én elrajtolt Firenzében a 111. Tour de France, méghozzá egy kőkemény 206 km-es szakasszal. A versenyen a hőség és a hegyek sem könnyítették meg a versenyzők dolgát, a rekordra hajtó Mark Cavendish is korán gondba került. Az utolsó Tourján tekerő francia Romain Bardet azonban meglepetésre egy hihetetlen szökést villantott csapattársával, Frank van den Broekkal.

Elrajtolt a Tour de France, pályafutása végén a rutinos francia és az újonc megcsinálta a show-t

A francia Romain Bardet nyerte a Tour de France szombati nyitószakaszát, amelyen Firenze és Rimini között 206 kilométert tett meg a mezőny.
A Tour - amelynek a mostani a 111. kiírása - története során először rajtolt Olaszországból.
A 2016-ban második, egy évvel később pedig harmadik Bardet mintegy 50 kilométerre a befutótól megszökött a mezőnytől fiatal csapattársával, a holland Frank van den Broekkal, és bár az előnyük fokozatosan csökkent, öt másodpercet megőriztek a célig, így a DSM kettős győzelmet aratott. Mögöttük a belga Wout van Aert nyerte a mezőnyhajrát.
Az utolsó Tourján szereplő, 33 éves Bardet pályafutása negyedik szakaszgyőzelmét aratta a francia körversenyen, és a második napon ő viselheti az összetett első helyén álló versenyzőnek járó sárga trikót.
A versenyzőket már a nyitányon próbára tették a körülmények. a 39 éves brit Mark Cavendish-nek, aki a szakaszgyőzelmeket tekintve holtversenyben rekorder a belga Eddy Merckx-szel, már az első emelkedő nehézséget okozott, a hőség miatt rosszul lett, és végül az éllovasokhoz képest több mint 39 perces hátránnyal ért be. Mivel a limitidő ezen a napon 49 perc volt, folytathatja a versenyt, csakúgy, mint a hollandok sztárja, Fabio Jakobsen.

Eredmények:

1. szakasz, Firenze-Rimini, 206 km:
  • 1. Romain Bardet (francia, Team dsm-firmenich - PostNL) 5:07:22 óra
  • 2. Frank van den Broek (holland, Team dsm-firmenich - PostNL) azonos idővel
  • 3. Wout van Aert (belga, Team Visma - Lease a Bike) 5 mp hátrány
picture

Pusztító szakasszal rajtolt a Tour, egy örökké emlékezetes francia győzelem lett a vége

A vasárnapi 2. szakaszon, Cesenatico és Bologna között 199,2 kilométer vár a mezőnyre. A verseny július 21-én, a Monaco és Nizza közötti egyéni időfutammal zárul.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés