Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pogačar: „Ha nincsenek velem a csapattársaim, lehet, hogy a dobogót is elveszítem”

Bodnár Gergő

Publikálva 20/07/2023 - 09:55 GMT+2

Jonas Vingegaard két szakasz alatt gyakorlatilag megnyerte a Tour de France-t, most már csak bukás nélkül kell eljutnia Párizsig. Tadej Pogačar váratlanul korán, és eléggé megzuhant a királyszakaszon, így már hét és fél perc a hátránya összetettben. A Jumbo-Visma közben nemcsak a sárga trikót viszi el, hanem jó eséllyel a csapatversenyt is megnyeri.

"Nem bírom, meghaltam" - Itt a meglepő fordulat, Pogacar váratlanul leszakadt

Hatalmasat fordult a világ 48 óra alatt, az időfutam és a királyszakasz minden kérdésre választ adott, Jonas Vingegaard gyakorlatilag megnyerte a Tourt.
Olyan előnye van a szerdai hegyi szakasz után, hogy nem kell tartania a szombati naptól, egyszerűen csak kerékpáron kell maradnia. És akkor jöhet a párizsi ünneplés.
Tadej Pogačar nagyon megzuhant a királyszakaszon, váratlanul korán leszakadt és óriási hátrányt szedett össze. Négy nappal a Tour vége előtt hét és fél perc a lemaradása Vingegaard mögött.
„Ez volt életem egyik, hanem nem a legrosszabb kerékpáron töltött napja. Teljesen elfogytam, meghaltam, üresnek éreztem magam. Ha nincsenek velem a csapattársaim, lehet, hogy a még dobogót is elveszítem. Komoly csalódás ez a szakasz, nem tudom, mi van velem, a reggeli bukás nyilván nem segített, de ott nem sérültem meg” – mondta Pogačar.
A Jumbo-Vismánál közben hatalmas az öröm, Vingegaard teljesen megnyugtató előnnyel rendelkezik, már csak bukás nélkül kell eljutnia Párizsba.
"Jonas élete formájában van, három-négy emelkedőt is meg tud csinálni kifejezetten nagy tempóban, és ez most túl sok volt Pogačarnak. Ha elkerül minket a balszerencse, meg fogjuk nyerni a Tourt” – mondta a holland csapat sportigazgatója, Frans Maassen.
picture

Pogacar teljesen elszállt a királyszakaszon, Vingegaard hét és fél perccel vezet - összefoglaló

Kollégája Arthur van Dongen annyi jegyzett meg, hogy a csapatversenyt is szeretnék behúzni, mert az még hiányzik a gyűjteményükből.
A Jumbo-Visma ebben is jól áll, hisz 15 perccel vezetnek az Ineos előtt.
„Boldog vagyok, nagy az előnyünk, megint működött a terv, és ismét csapatként mentünk nagyot. Ennél elégedettebb nem is lehetnék” – mondta Jonas Vingegaard, aki másodszor ezen a Touron megkapta a doppinggal kapcsolatos kérdéseket.
picture

Jonas Vingegaard

Fotó: AFP

"Nem tudok a múltkorinál többet mondani, de továbbra is megértem azokat, akik a sportág múltja miatt nem bíznak bennünk. A történtek miatt jogosak a kérdések. De azt hiszem, manapság minden más, mint 20 évvel ezelőtt. A lehető legőszintébben tudom mondani, hogy semmi olyat nem vennék be, amit a kislányomnak sem adnék.”
Richard Plugge, a Jumbo-Visma általános igazgatója elmondta, hogy a csapat bízik a dán versenyzőben, pontosan tudják, hogy él, hogy dolgozik, így egyáltalán nem kételkednek benne.
„Jonasnak az elmúlt 48 óra során négyszer kellett vérmintát adnia, és egy szavunk sem volt. Azonnal álltunk rendelkezésre. Felkészültünk ezekre a kérdésekre, minden évben előjön a téma. Elmondjuk, milyen rendszer alapján dolgozunk, nem titkolózunk, és jól ismerjük Jonast. Nincsenek kétségeink, tökéletesen megbízunk benne.”
picture

Vingegaard-nak még a zsűrikocsi is nehezítést jelentett, miközben szinte megnyerte a Tourt

(Cyclingnews, VeloNews)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés