Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wimbledoni és foci-Eb-s erősorrend, elrajtol a Tour de France

Eurosport Magyarország

Publikálva 29/06/2024 - 07:03 GMT+2

"Volt benne kockázat” – Van der Poel kilenc hét kihagyás után lesz ott a Tour rajtjánál. Erősorrend Wimbledon előtt: 10 játékos, aki nyerhet idén. A német, spanyol dominanciára mennyire lehet veszélyes az osztrák, francia, angol trió a foci-Eb-n? Vogel Somáék minden edzésen annak szellemében ugranak vízbe, hogy aranyat hozzanak haza Párizsból. Az Eurosport pénteki hírösszefoglalója.

Mathieu van der Poel így örül, hogy ott lesz a Touron

Fotó: AFP

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
"Volt benne kockázat” – Van der Poel kilenc hét kihagyás után lesz ott a Tour rajtjánál
Mathieu van der Poel úgy lesz ott a Tour de France szombati firenzei Nagy Rajtjánál, hogy kilenc hete versenyzett utoljára, és összesen is csak hét versenynap van a lábaiban. Nem véletlenül alakult így, Van der Poel és a csapat tudatosan készült sok edzéssel és kevés versennyel. A Tour mellett a cél a párizsi olimpia mezőnyversenye és a világbajnoki címvédés Zürichben.
Erősorrend Wimbledon előtt: 10 játékos, aki nyerhet idén
Eljött az idő! Kezdődik a wimbledoni torna, a Salakblog podcastban pedig megnéztük, kik nyerték a felvezetőket Halléban és Queen’s Clubban. Elgondolkoztunk, miért ilyen rövid a füves szezon és hoztunk nektek öt nevet, akik esélyesek lehetnek idén Wimbledonban. Az adás végén a top 50-es játék átalakított verzióját is megnézzük.
Vogel Somáék minden edzésen annak szellemében ugranak vízbe, hogy aranyat hozzanak haza Párizsból
A Ferencvárossal idén mindent megnyerve készül második olimpiájára Vogel Soma. A 26 éves klasszis kapus Tokióban még epizódszerepet kapott, azóta viszont a válogatott húzóembere. A második BL-győzelméről, a nemzeti csapatban játszott szerepének átalakulásáról, a felkészülésről és a párizsi céljairól beszélgettünk vele.

LABDARÚGÁS // FOCI-EB

A csoportban szenvedtek a nagyok, ki nyeri meg így az Európa-bajnokságot?
Nem a mostani az első világverseny, amelyen a nagy válogatottak a vártnál (is) gyengébb teljesítménnyel hozták le a csoportkört. Az előzetes várakozásokhoz képest talán Anglia játéka volt a legnagyobb csalódás, de a vb-ezüstérmes Franciaország és a címvédő Olaszország is gyengén futballozott. Még a fő esélyessé előrelépő Spanyolországnak is lenne min csiszolnia…
A német, spanyol dominanciára mennyire lehet veszélyes az osztrák, francia, angol trió a foci-Eb-n?
A német és a spanyol labdarúgó-válogatott kiemelkedik a mezőnyből a mutatott játékuk miatt. Ausztria a legkellemesebb meglepetés, a franciák a gólszerzésben vannak a leginkább lemaradva, az angolokat szörnyű volt nézni. Eddig. Szombaton elrajtolnak a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntői.
Szombaton a foci-Eb-n: jönnek az első nyolcaddöntők, pályán a címvédő és a házigazda
Jönnek az első nyolcaddöntők a labdarúgó Európa-bajnokságon: június 29-én, szombaton Svájc-Olaszország és Németország-Dánia mérkőzéseket rendeznek. Előzetes, esélyek, edzői nyilatkozatok és várható kezdőcsapatok.
Az UEFA játékvezetőinek főnöke is megszólalt Orbán véleményes belépőjéről
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetőinek főnöke szerint Facundo Tello helyes döntést hozott a németországi Európa-bajnokságon, amikor nem ítélt büntetőt a skótoknak Willi Orbán belépőjéért.
Angliában otthonra talált a fiatal magyar kapus, most kölcsönben folytatja Skóciában
Hegyi Krisztián szerződést hosszabbított a West Ham United labdarúgócsapatával, de kölcsönben a skót Motherwell együttesénél folytatja pályafutását. Az angol élvonalbeli klub a honlapján jelentette be, hogy 2027 nyaráig meghosszabbította a 21 éves magyar kapus szerződését.
Kiütéses uruguayi győzelem és emberhátrányos amerikai vereség a Copa Americán
Uruguay kiütéses győzelmet aratott, míg a házigazda amerikaiak meglepetésre kikaptak csütörtökön az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa America C-csoportjának második fordulójában.

TOUR DE FRANCE

Vingegaard: "itt vagyok a Touron, innentől kezdve minden csak bónusz”
Nagy utat járt be Jonas Vingegaard a baszk körös bukása óta, szerinte már az is nagy eredmény, hogy egyáltalán eljutott a Tourra. Nagyon óvatos azzal kapcsolatban, hogy mire lehet jó egy ilyen súlyos sérülés után, de a felkészülés során minden tőle telhetőt megtett. Ez az alap, innen indulunk szombaton. Most még Vingegaard sem tudja pontosan megmondani, hogy mi lesz vele összetettben.

TENISZ

"Ez volt az egyik legrosszabb a karrieremben” – Dimitrov megtisztelőnek tartotta, de nem szerette a Baby Federer címkét
Grigor Dimitrov az Athleticnek adott interjúban elmondta: eleinte viccesnek tartotta, hogy Roger Federerhez hasonlították a játéka miatt, de egyre inkább elidegenedett a jelzőtől. A bolgár úgy érezte, hogy a felcímkézés gátolta abban, hogy önmaga lehessen a pályán, és a saját személyiségével azonosítsák az emberek. Éppen ezért azt kívánja a fiataloknak, hogy ne kerüljenek hasonló helyzetbe.
Fucsovics belehúzott, a 2021-es döntős ellen kezd Wimbledonban, mutatjuk a magyarok ellenfeleit
Fucsovics Márton a 2021-ben döntős Matteo Berrettinivel, Udvardy Panna pedig a 17. helyen kiemelt Anna Kalinskayával kezd a wimbledoni teniszbajnokság főtábláján.

MÉG TÖBB SPORT

Ken Doherty az utolsó nagy nekifutására készül
1997 világbajnoka újabb lehetőségek kapott a World Snooker Tourtól arra, hogy a profik között szerepeljen, és az ír kedvenc, Stephen Hendryvel ellentétben, el is fogadta a meghívást. A snookersport egyetlen ír világbajnoka ezzel a következő két szezonban is ott lesz a profi mezőnyben. Doherty a pályafutása végső szakaszára készül.
Magyar sportbíró a Le Mans 24h boxutcájában – Le Mans podcast különkiadás
A Le Mans Podcast 13. adása különleges lesz, hiszen Hetyey Júliával, a Le Mans 24h boxutcájában dolgozó magyar sportbíróval beszélgettünk.
Verstappen nyerte az Osztrák Nagydíj sprintkvalifikációját, kínos hiba a Ferraritól
A világbajnoki címvédő Max Verstappen indulhat az élről a Forma-1-es Osztrák Nagydíj sprintfutamán.
Friss hírmorzsák a Hyundai várható WEC-programjáról
Ahogy arról korábban már csicseregtünk, sajtóértesülések szerint a Hyundainál megnyomták a zöld gombot, és a koreai márka hamarosan megérkezhet a WEC-be, valamint az IMSA-ba.
A Lakers draftolta Bronny Jamest, jöhet az NBA első apa-fiú párosa
A Los Angeles Lakers szerezte meg Bronny James játékjogát az észak-amerikai profi kosárlabdaliga amatőr játékosbörzéjén (draft), a 19 éves kosaras így édesapja, LeBron csapattársa lehet.
Világbajnoki döntőbe jutott a magyar női junior kézilabda-válogatott
Az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott 28-24-re legyőzte Hollandiát a szkopjei világbajnokság pénteki elődöntőjében.
Vészesen fogy az idő: mindjárt itt az olimpia, a Szajna vize pedig továbbra sem elég tiszta
Kevesebb mint egy hónappal a párizsi olimpia előtt még mindig nem elég tiszta a Szajna vize ahhoz, hogy otthont adhasson az ötkarikás versenyeknek.
Győzött a magyar női vízilabda-válogatott Franciaország ellen a görögországi olimpiai felkészülési tornán
Pénteki második mérkőzésén megszerezte az első győzelmét a görögországi nemzetközi tornán a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott.
Egygólos vereséggel kezdett női pólóválogatottunk Görögországban
Az ausztráloktól elszenvedett vereséggel kezdte meg szereplését a görögországi nemzetközi tornán a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés