Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hősies győzelem a skótok ellen / Murray kihagyja Wimbledont / Hosszú nem lesz ott Párizsban

Eurosport Magyarország

Frissítve 24/06/2024 - 10:42 GMT+2

Csoboth Kevin csodát tett, és életben tartotta a magyar reményeket az Eb-n. Andy Murray operáción esett át, ki kell hagynia Wimbledont. Visszatér a Forma-1-be a korábban eltiltott Flavio Briatore. Ismét magyar bajnok lett a mezőnyversenyben Vas Blanka és Valter Attila. Európa-bajnok a férfi kardcsapat, Kós Hubert 200 vegyesen és Késely Ajna 400 gyorson. Az Eurosport hírösszefoglalója.

A magyar labdarúgó-válogatott ünnepel a skótok elleni meccs után

Fotó: AFP

Dráma, őrült hajtás és végül csoda: Megvan a győzelem, megvan a remény!
A magyar labdarúgó-válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát vasárnap a németországi Európa-bajnokság utolsó fordulós csoportmérkőzésén Stuttgartban, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.
A skótok elleni győzelem nagy eséllyel továbbjutást érhet – mutatjuk, miért
A magyar labdarúgó-válogatott csak akkor tarthatja életben a nyolcaddöntőről szőtt álmait, ha legyőzi Skóciát az utolsó csoportmeccsen. A három pont a rossz gólkülönbség ellenére önmagában is továbbjutást érhet, ugyanis több csoportban is előfordulhat, hogy csak két pontot szerez a harmadik helyezett.
Murray kihagyja Wimbledont, miután egy cisztát operáltak ki a gerince mellől
Beigazolódtak a félelmek, Andy Murray nem tud pályára lépni Wimbledonban, ami számára az utolsó alkalom lett volna. A hivatalos beszámolók szerint egy cisztát távolítottak el a gerince mellől, de arról egyelőre nincs információ, hogy ez hogyan befolyásolja a párizsi olimpiai szereplését.
FOCI-EB
Szalai: "Az elmúlt időszak sikerességével talán mi tettük magasra a lécet"
Szalai Attila szerint nagy nyomás nehezedik a magyar labdarúgó-válogatottra a skótok elleni utolsó, sorsdöntő Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt, de ezt egészségesen kell kezelniük a játékosoknak.
Rossi változtatásokat tervezett a skótok ellen, két új játékos bevetésén is gondolkodott
A szövetségi kapitány a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, ismét tervez néhány változtatást a kezdőben, elsősorban a pihentetés és taktikai megfontolások miatt.
Már a torkukon volt a kés, de az utolsó pillanatban elrántották – a belga fordulat háttere
Mivel Belgium az első csoportmeccsén kikapott Szlovákiától, kötelező volt a győzelem a számukra a románok ellen. A 2-0-ás végeredmény láttán úgy tűnhet, ezt gond nélkül hozták is, a dolog azonban nem volt ennyire egyértelmű. Elég, ha csak Romelu Lukaku rengeteg kihagyott helyzetére és harmadik meg nem adott góljára gondolunk.
picture

Romelu Lukaku

Fotó: Getty Images

Csoportelsők a németek, hosszabbításban mentettek pontot Svájc ellen
A házigazda német válogatott a hosszabbításban pontot mentve 1-1-es döntetlent játszott a svájci csapattal a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű A csoportjának utolsó, harmadik fordulójában vasárnap Frankfurtban, ezzel első helyen jutott nyolcaddöntőbe.
Hétfőn a foci-Eb-n: Őrült versenyfutás a továbbjutásért a B csoportban
Nagy versenyfutás várható hétfőn a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának az utolsó fordulójában, mivel három válogatott is odaérhet a már nyolcaddöntős spanyolok mögé, a biztos továbbjutást jelentő második helyre.
„Dominik azt mondta, most sírjak nyugodtan” – Csoboth Kevin elérzékenyült a győztes gólja után
Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert a magyar válogatott Skócia ellen, amivel életben tartotta a továbbjutási esélyeit. A győztes gólt szerző újpesti játékos a találkozót követően elmondta, milyen instrukciókkal küldte pályára Marco Rossi, hogyan élte meg a kihagyott ziccerét, és mi játszódott le benne a győztes találat után.
KERÉKPÁR
Vingegaard-tripla? Pogačar-dupla? Esetleg valaki más? – Tour-esélyek a rajt előtt
Néhány nap és kezdődik a Tour de France, ahol rajthoz áll - szinte csodával határos felépülése után - a kétszeres címvédő Jonas Vingegaard, a korábbi kétszeres győztes Tadej Pogačar, valamint további két nagy esélyes, Primož Roglič és Remco Evenepoel is. De ne feledkezzünk el Carlos Rodríguezről és az újra a régi önmagát idéző Egan Bernalról sem.
Sorozatban az ötödik magyar bajnoki címét gyűjtötte be Vas Blanka
Vas Blanka sorozatban ötödször nyert aranyérmet az országúti kerékpárosok országos bajnokságának női mezőnyversenyében.
Őrült hajrá és 10 centi döntött: Valter Attila megvédte bajnoki címét
Valter Attila jó hajrával sorozatban harmadszor érdemelte ki a bajnoki trikót az országúti kerékpárosok országos bajnokságának férfi versenyében.
picture

Valter Attila - fotó: Visma/twitter

Fotó: Twitter

Csúcsra ért az örök dobogós baszk versenyző a spanyol bajnokságon
Az elmúlt három évben mindig közel járt a győzelemhez, rendre a harmadik helyen zárt Alex Aranburu a spanyol bajnokságon idén azonba elérkezett az ő pillanata. A Movistar baszk kerékpáros jókor tudott elszakadni, a létszámfölényben lévő csapattársak pedig igyekeztek segíteni neki, így a végén nyugodtan ünnepelve tehette meg az utolsó kilométereket.
Nemzeti bajnok lett a franciák egyik új kedvenc kerékpárosa
Kemény nap várt vasárnap a francia országos bajnokság résztvevőire, hiszen Saint-Martin-de-Landelles környékén 240 kilométert kellett megtenni, apró emelkedőkkel teli terepen. A végén egy háromfős csoportnak sikerült elöl maradnia, és hiába jöttek sorra a támadások Julian Alaphilippe-től, nem sikerült felugrania. A befutónál kiscsoportos hajrá döntött.
Bettiol újra a csúcson, a korábbi Flandria-győztes nyerte az olasz bajnokságot
Tovább tart Alberto Bettiol remek éve, a 2019-es Flandira győztese esélyesként vágott neki az olasz bajnokságnak, mely során közel 230 kilométert kellett megtenni, erősen dombos terepen. Az EF kerékpáros az utolsó emelkedős kíméletlen tempót diktált, és leszakította a szökevénytársakat, majd az előnyét a síkon és a lejtmenetben is megőrizte, így életében először olasz bajnok lett.
TENISZ
Bondár Anna a 15. ITF-tornagyőzelmét aratta Olomoucban
Az első helyen kiemelt Bondár Anna nyerte meg a csehországi Olomoucban rendezett, 75 ezer dollár összdíjazású salakpályás ITF-tenisztornát.
MÉG TÖBB SPORT
Hiába a korábbi eltiltás, az Alpine főnökét nem érdekli Briatore múltja
Hivatalossá vált, amiről az elmúlt hetekben pletykáltak; Flavio Briatore az Alpine Forma-1-es csapatának tanácsadója lett. A csapatfőnök Bruno Famin nem igazán akart a Briatore korábbi eltiltását firtató kérdésekkel foglalkozni, szerinte csak a jövő és a további lehetőségek fontosak. Az Alpine számára egyre sürgősebb, hogy kimásszanak a gödörből, amiért úgy látszik, bármit hajlandók megtenni.
A világ idei legjobb 100-as idejével váltotta meg párizsi repülőjegyét az amerikai sprinter
A világ idei legjobb idejével, 10,71 másodperccel nyerte meg az amerikai olimpiai válogatót női 100 méteres síkfutásban Sha'Carri Richardson.
picture

Sha'Carri Richardson

Fotó: AFP

Késely Ajna mellett mindkét magyar vegyesváltó döntős az Eb-n
Késely Ajna és a két 4x100 méteres vegyesváltó is biztosította helyét a döntőben a Belgrádban zajló úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.
Visszatér a krikett az olimpiára, de nem Los Angelesbe
128 év után térhet vissza a krikett az olimpia programjába, de ennek ellenére mégis előfordulhat, hogy a krikettesek nem játszhatnak Los Angelesben. Egyelőre nincs megfelelő pálya a környéken, ráadásul a keleti parti időzóna sokkal kedvezőbb lenne az indiai szubkontinens országainak is, ahol majdnem kétmilliárd ember nézheti a meccseket.
Idén is Verstappen győzött Barcelonában
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat Barcelonában, ezzel tovább növelte előnyét a pontversenyben.
Tizenegy év után Eb-bronzérmes a magyar női tőrcsapat
Bronzérmet nyert a magyar női tőrcsapat vasárnap a bázeli vívó Európa-bajnokságon.
Európa-bajnok a férfi kardcsapat
Aranyérmet nyert a magyar férfi kardcsapat vasárnap a bázeli vívó Európa-bajnokságon.
Kós Hubert megvédte címét, aranyérmes 200 méter vegyesen
Kós Hubert címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a belgrádi úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján, Török Dominik egyéni csúccsal negyedikként zárt.
picture

Kós Hubert

Fotó: AFP

Késely Ajna szenzációsan hajrázott, és aranyérmes 400 méter gyorson
Késely Ajna aranyérmet nyert 400 méter gyorson a belgrádi úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.
Hosszú Katinkának nem sikerült a kvótaszerzés, nem lesz ott Párizsban
Hosszú Katinkának nem sikerült megúsznia 200 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet a Rómában zajló Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi viadalon vasárnap, így nem lesz ott az ötkarikás játékokon.
Pigniczki Fanni lecsúszott a dobogóról Milánóban
Közel volt a dobogó Pigniczki Fanninak. A párizsi olimpiára készülő vb- és Eb-érmes ritmikus gimnasztikázó a milánói világkupán egy szerrel jutott fináléba.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés