Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Magyar Eb-remények / veszélyben Murray Wimbledonja / Norris rajtolhat a pole-ból Barcelonában

Eurosport Magyarország

Publikálva 23/06/2024 - 06:33 GMT+2

Sorsdöntő mérkőzésre készül a magyar válogatott, a skótok ellen mindenképpen nyerni kell, hogy legyen esély a továbbjutásra. Rossz hírek érkeztek Andy Murray-ről, akire egy kisebb beavatkozás vár, így erősen kétséges, felépül-e időben Wimbledonra. Hatalmas csatát hozott a Spanyol Nagydíj időmérője, amit végül Lando Norris nyert meg.

Szoboszlai Dominik készen áll a játékra Skócia ellen - fotó: Tom Weller

Fotó: AFP

A 2012-es Tour de France győztese, Bradley Wiggins azt mondja, végre megtalálta a „boldog egyensúlyt” talált a kerékpározással az életében. A 2016-ban visszavonult bringás most egy interjúban vallott a küzdelmeiről és a problémákról, amikkel a pályafutása alatt és után kellett szembenéznie.
Péntek este, a női 1500 méter gyors belgrádi Európa-bajnoki döntője után hivatalossá vált, hogy Mihályvári-Farkas Viktória nem jutott ki a párizsi olimpiára. A 20 éves úszónő a verseny után nagyon tanulságos nyilatkozatot adott.
Andy Murray már korábban bejelentette, hogy ez a szezonja lesz az utolsó, az olimpia után visszavonulna. A brit legenda méltó körülmények között szeretett volna elbúcsúzni, hazai pályán, Wimbledonban is elköszönt volna a közönségtől, de lehet, hogy a teste ezt sem engedi meg számára. A hátsérülése miatt jelenleg az sem biztos, hogy az olimpiára felépül, ahova egyéniben sikerült kvalifikálnia.

Foci

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában. A másik, szintén 21:00 órakor kezdődő meccsen München és Stuttgart után Frankfurtban is győzne a magyarokkal azonos csoportban szereplő házigazda német válogatott.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya igazi ki-ki mérkőzésre számít vasárnap a skótok ellen a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.
picture

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya igazi ki-ki mérkőzésre számít vasárnap a skótok ellen a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

Fotó: AFP

A belga válogatott 2-0-ra legyőzte a román csapatot szombaton a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így az E csoportban két forduló után mindegyik együttesnek három pontja van.
A portugál válogatott 3-0-ra legyőzte a török együttest, ezzel biztosította továbbjutását a nyolcaddöntőbe szombaton a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.
A újonc Georgia hősiesen védekezve 1-1-es döntetlent játszott szombaton Csehország együttesével a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, ezzel története első Eb-pontját szerezte.
Morten Hjulmand nagyon jól játszott Anglia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában, ráadásul ő lőtte a dánok egyenlítőgólját – a gólt, ami könnyen lehet, hogy az egész Eb egyik legszebbje lesz. A 24 éves középpályást hónapok óta figyelik a Premier League élcsapatai, a mostani meccs erre csak rátett egy lapáttal, ám van egy kis „bibi”. Nem is olyan kicsi, nagyjából egy vállnyi.
Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak a győzelemre és a három pont megszerzésére koncentrálnak majd vasárnap este, a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában sorra kerülő, magyarok elleni mérkőzésen.
Balogh Botond és Nego Loic szombaton sem edzett együtt a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott tagjaival.
Nico Williams már az Athletic Bilbaóban is remek teljesítményt nyújtott, az Olaszország elleni Eb-csoportmeccsen viszont végleg felhívta magára mindenki figyelmét. A nagy klubok sorban állnak érte, nyáron pedig hála a decemberi szerződéshosszabbításának, mai árakhoz képest nagyon kedvező összegért szerezhetik meg őt.
Gól nélküli döntetlennel végződött Hollandia második csoportmeccse Franciaország ellen. Azt nem lehet mondani, hogy unalmas volt a meccs, ráadásul Xavi Simons még gólt is szerzett, de azt hosszas videóbírós elemzés után – les miatt – elvették tőle. Ronald Koeman szerint viszont, ha ennyi a kétely egy gól miatt, akkor azt meg kellett volna adni.

Tenisz

A világelső Jannik Sinner bejutott a hallei ATP 500-as füves pályás tenisztorna döntőjébe, miután legyőzte a kínai Zhizhen Zhangot az elődöntőben. Világelsőként Halléban korábban csak Roger Federer és Daniil Medvedev tudott fináléba jutni. Az olasz ellenfele Hubert Hurkacz lesz majd.
picture

Sinner olyat tett Halléban, ami csak Federernek és Medvedevnek sikerült korábban

Még több sport

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter pillangón szombaton a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.
A Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett összeállítású 4x200 méteres vegyes gyorsváltó aranyérmet nyert szombaton a belgrádi úszó Európa-bajokságon. Ebben a számban mindössze öt nemzet állított ki csapatot, a magyarok már a délelőtti előfutamban is magabiztosan végeztek az élen, a fináléban pedig közel ötmásodperces fölénnyel győztek.
Hosszú Katinkának nem sikerült megúsznia 400 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet a Rómában zajló Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi viadalon szombaton.
Senánszky Petra országos csúccsal aranyérmet nyert 50 méter gyorson szombaton a belgrádi Európa-bajnokságon.
Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón kis híján olimpiai szintet úszott a belgrádi Európa-bajnokság szombati középfutamában.
Lando Norris, a McLaren versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az élről.
Carlos Sainz jövője még továbbra is bizonytalan. A Ferrari a jövő évtől a Lewis Hamilton – Charles Leclerc párossal folytatja, így a spanyol számára nem maradt hely a vörösöknél. Egyelőre még nem született meg a végső döntés, de Sainz elismerte, hogy jó lenne végre aláírnia, hiszen a bizonytalanság és a tárgyalások miatt nem képes teljesen a versenyzésre koncentrálni.
Szombaton, 64 éves korában elhunyt Kovács Péter olimpiai bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes tornász, a Kovács-szaltó névadója.
Az Edmonton Oilers sorozatban harmadszor is legyőzte a vendég Florida Pantherst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében, így 3-3-ra egyenlített, és magyar idő szerint kedd hajnalban dől majd el a Stanley Kupa sorsa.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés