Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Búcsúzó magyarok, tartalékoló franciák, remeklő osztrákok

Eurosport Magyarország

Publikálva 27/06/2024 - 07:01 GMT+2

A magyar válogatott nem jutott tovább a foci-Eb nyolcaddöntőjébe. A franciák ismét félgőzzel hozták le a csoportkört, de vajon jön-e szokásos feltámadás? Rangnick Ausztriája az Eb egyik legnagyobb sztoriját produkálja, Southgate-nek és Deschamps-nak is üzenve. Szakaszok, közvetítések és a legfontosabb dátumok – minden, amit a 2024-es Tourról tudni kell. Az Eurosport szerdai hírösszefoglalója.

A grúzok teljesen megérdemelten jutottak tovább

Fotó: AFP

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Szakaszok, közvetítések és a legfontosabb dátumok – minden, amit a 2024-es Tourról tudni kell
Rajt Firenzében, 1989 után újra egy időfutam zárásként, nyolc hegyes, de ténylegesen négy hegyi befutós szakasz, és egy extrának tűnő mini Strade Bianche a 9. szakaszon. Szombaton végre elrajtol az év második háromhetese, a 111. Tour de France, egy cikkben gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat.
A franciák ismét félgőzzel hozták le a csoportkört, de vajon jön-e szokásos feltámadás?
A francia labdarúgó-válogatott a Deschamps-érában sosem villogott a csoportkörben, a fontosabb mérkőzésekre azonban rendre felszívta magát. Franciaországnak a helyzetei megvoltak a csoportban, de Kylian Mbappé és Antoine Griezmann lábában is sok maradt, a fő kérdés tehát ismét az lesz, tudnak-e javítani a befejezéseik minőségén.
Rangnick Ausztriája az Eb legnagyobb sztoriját produkálja, Southgate-nek és Deschamps-nak is üzenve
A Ralf Rangnick által irányított osztrák válogatott szolgálja a labdarúgó Európa-bajnokság eddigi legkellemesebb meglepetését. Ausztria nagy intenzitással, bátran futballozik, kialakult játékkal és karakterrel. Marcel Sabitzerék csoportelsőként jutottak nyolcaddöntőbe, megelőzve a francia és a holland válogatottat. A Red Bull szárnyakat ad.

LABDARÚGÁS // FOCI-EB

Három napig reménykedtünk, de nem jött össze a matek: búcsúzott az Eb-től a magyar válogatott
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.
Az újonc Grúzia legyőzte Portugáliát, így nyolcaddöntős
Az újonc grúz válogatott meglepetésre nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az F csoport utolsó, harmadik fordulójában 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső portugál csapatot szerdán Gelsenkirchenben.
Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök az Eb-n
A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
Az Európa-bajnokság nagy kérdése: minek köszönhető ez a rengeteg távoli gól?
A 2024-es Európa-bajnokság első felében csak úgy záporoztak a távoli gólok, elég Nicolae Stanciu vagy épp Arda Güler elképesztő találatára gondolni. Még a csoportkör felén sem voltunk túl, amikor már több tizenhatoson kívüli találat volt az Eb-n, mint a 2022-es világbajnokságon. De mi áll a háttérben?
Southgate a gól nélküli angol-szlovén után: "nagyon büszke vagyok a játékosokra”
Büszke játékosaira Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek a csapata kedden gól nélküli döntetlent játszott Szlovénia együttesével, és az élen végzett a németországi Európa-bajnokság C csoportjában.
"Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus” - kiengedték a kórházból Varga Barnabást
Elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Varga Barnabás, a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára - számolt be róla szerdán a magyar szövetség közösségi oldala.
Az argentin válogatott jutott elsőként negyeddöntőbe a Copa Americán
A világbajnok Argentína bejutott a negyeddöntőbe az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa Americán, mivel 1-0-ra legyőzte Chilét a csoportkör második fordulójában.

KERÉKPÁR

Ki nyerte a legtöbb Tour de France-t? – egy helyen a legfontosabb statisztikák
Mást mond az országút, és mást mondanak a hivatalos statisztikák. Bármilyen furcsa, de nem lehet egyértelműen válaszolni arra a kérdésre, hogy a történelem során ki nyerte a legtöbb Tour de France-t. Vannak azonban a verseny történetében olyan érdekes statisztikák, ahol egyértelmű helyzet.
A Specialized név az e-bike piacon is a csúcsminőséget jelenti
Újra ellátogattunk a Visegrádi utcában található Speed Way-hez, ahol Zóka Zoli segített nekünk bemutatni egy Specialized Turbo Levót, ami a maga kategóriájában a legjobb e-bike a piacon. Manapság szinte már az összes nagy gyártó számára kiemelten fontosak az elektromos kerékpárok, így van ezzel a Specialized is.

TENISZ

Gálfi bejutott a wimbledoni selejtező harmadik fordulójába
Gálfi Dalma bejutott a harmadik fordulóba a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében.
Udvardy is egy lépésre van a wimbledoni főtáblától
Gálfi Dalma után Udvardy Panna is bejutott a harmadik fordulóba a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében.

MÉG TÖBB SPORT

Varga Zsolték gőzerővel dolgoznak azon, hogy akkor is nyerjenek csapatként, amikor nem megy a játék
Varga Zsolt, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának fejében még akad néhány kérdőjel a csapat olimpiai összetételét illetően, ezekre keresi a választ a következő napokban. A szövkap a mátraházi edzőtáborról, a kerettagok fizikai állapotának egyensúlyba hozásáról, a névsor véglegesítésének várható időpontjáról, és az alapjáték fontosságáról is mesélt a honlapunknak adott interjújában.
Több munka, kevesebb beszéd – Alonso kemény üzenete az Aston Martinnak
Fernando Alonso érthető módon nem elégedett az Aston Martin teljesítményével, mostanság a pontokért is keményen meg kell dolgozniuk. Egy évvel ezelőtt még bőven a dobogókért harcoltak, a fejlesztési versenyben azonban lemaradtak, az olló pedig tovább nyílt a mostani szezonban. Alonso szerint itt az idő, hogy valamit másképp csináljanak.
Ronnie O’Sullivan simán kiesett, Stephen Hendry másodszor is visszavonult
A Rakéta elindult, és jól is kezdett a szezonnyitó Championship League-en. Az első csoportmérkőzését simán hozta, de aztán jócskán visszaesett a játéka, és végül a csoport harmadik helyén zárt, amivel kiesett. A születésnapját ünneplő Jack Lisowski viszont jól teljesített, két győzelemmel és egy döntetlennel megnyerte a maga csoportját.
A NOB-elnök gratulált a budapesti kvalifikációs versenyhez, szerinte Párizs már készen áll
A városi sportágak budapesti olimpiai selejtezőjének szervezésével, a nézők számával és a versenyeket övező légkörrel is elégedett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).
Értük izgulhatunk a párizsi olimpián
Egy hónappal az olimpia rajtja előtt Magyarország 20 sportágban 163 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik a párizsi nyári játékokra.
A szövetségi kapitány eldöntötte, ki lesz a negyedik női kajakos Párizsban
Hüttner Csaba szövetségi kapitány Pupp Noémit jelöli a párizsi olimpiai csapatba negyedik női kajakosként.
Betegsége miatt kihagyja a német bajnokságot a női távolugrás olimpiai címvédője
Malaika Mihambo, a női távolugrás olimpiai címvédője visszalépett a hétvégi német bajnokságtól, mivel a római Európa-bajnokságot követően koronavírusos lett, és még nincs olyan állapotban, hogy versenyezzen.
Fordulat a rivális doppingügyében, mégsem mehet az olimpiára a magyar díjlovagló
Jelen állás szerint mégsem utazhat a párizsi olimpiára Pachl Benedek díjlovagló (Donna Friderikával).
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés