Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szívszaggató nyitószakasz a Touron // kiestek az olaszok, továbbmentek a németek az Eb-n

Eurosport Magyarország

Publikálva 30/06/2024 - 06:51 GMT+2

Pokoli hőséget és elképesztő izgalmakat hozott a Tour de France nyitószakasza, végül Romain Bardet szerezte meg a sárga trikót. Olaszország gólképtelen volt Svájc ellen, és kiesett, Németország viszont villámok közepette legyőzte a dánokat az Eb nyolcaddöntőjében. Értékeltük a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplését, és összeszedtük az eddigi rekordokat. Az Eurosport hírösszefoglalója.

Romain Bardet és Frank van den Broek

Fotó: AFP

Nem szerepelt le az Eb-n a magyar válogatott, csak az extra maradt el
Amióta Marco Rossi irányítja a magyar válogatottat, szinte magától értetődő volt, hogy a csapat hozni fogja a bravúros eredményeket. És ez többnyire így is volt, legyen szó a 2021-es Eb-ről, a Nemzetek Ligájától vagy a selejtezőmeccsekről. Hosszú idő után most fordult elő először, hogy épp annyit hozott ki magából a csapat, ami a képességek alapján várható, ez azonban minden, csak nem tragédia.
Gyors gólok, korelnökök és a rekorder Szoboszlai – a foci-Eb csoportkörének legjei
Rengeteg izgalmas és jó színvonalú mérkőzés mellett kevés felejthető találkozót hozott a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre. A németországi esemény első fázisának vége tökéletes alkalmat biztosít a mérlegvonásra, egyúttal arra is, hogy megnézzük, az idei torna milyen eddig élő rekordokat tudott már átadni a múltnak.
A gyémánt is nyomás alatt készül - Pogacar a tavalyi katasztrófáról és mentális összeomlásról is mesélt
Tadej Pogacar, a szombaton Firenzéből rajtoló Tour de France egyik nagy esélyese a L’Équipe-nek mesélt az ambícióiról és arról, mennyire várja az év második háromhetesét. A Giro d’Italia idei győztese nem szokta titkolni: idén a Giro-Tour-duplát nézte ki magának.
FOCI-EB
Az ötlettelen olasz játék most már kevés volt, Svájc kiejtette a címvédőt, és ott van a legjobb 8 között
A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől. Spalletti a tempókülönbségben látja az olasz kiesés okát, Donnarumma elnézést kért.
Viharszünet, les-hegyek és VAR-parádé – Németország Dánia legyőzésével negyeddöntős az Eb-n
A házigazda német válogatott 2-0-ra legyőzte a dán csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság szombaton Dortmundban játszott és vihar miatt csaknem fél órára félbeszakított nyolcaddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.
A grúz gólzsák az Eb-n bebizonyította, hogy nem csak a másodosztályban képes kiemelkedő játékra
Azt valószínűleg látatlanban is sokan elképzelhetőnek tartották volna az Európa-bajnokság előtt, hogy a csoportkör után a góllövőlista vezetéséhez három gól is elegendőnek bizonyul. Arra azonban aligha számíthatott bárki is, hogy ezt a három gólt nem Robert Lewandowski, Harry Kane vagy Kylian Mbappé lövi meg, hanem az abszolút nagy torna-újonc Georgia csatára, Georges Mikautadze.
picture

A grúz gólzsák, Georges Mikautadze az Eb-n bebizonyította, hogy nem csak a másodosztályban képes kiemelkedő játékra.

Fotó: AFP

Gündoğan: Ki kell végeznünk az ellenfelet, különben ők végeznek ki minket”
İlkay Gündoğan, a német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya tudja, hogy kell nagy meccseket nyerni. Most arról beszélt egy interjúban, hogy szerinte mik azok a hibák, amelyeket a német nemzeti tizenegynek mindenképpen el kell kerülnie, és hogy egy esetleges Európa-bajnoki győzelem milyen hatással lehet az ország hangulatára, légkörére.
Vasárnap az Eb-n: Szlovákia ellen bizonyíthat Anglia, a torna meglepetéscsapatával csapnak össze a spanyolok
Június 30-án, vasárnap újabb nyolcaddöntőkkel folytatódik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság programja: Anglia-Szlovákia és Spanyolország-Georgia mérkőzéseket rendeznek. Előzetes, esélylatolgatás, edzői nyilatkozatok, kezdési időpontok és várható kezdőcsapatok a cikkben!
TOUR DE FRANCE
Kifejezetten kemény szakasszal, Olaszországban kezdődött a 2024-es Tour de France
Kétszázhat kilométer, 3600 méternyi szintkülönbség, 7 kategorizált emelkedő, akárcsak tavaly Bilbaóban, idén is egy elég kemény szakasszal kezdődött a Tour de France. A Nagy Rajt - először a verseny története során - Firenzében volt, a nyitószakasz pedig Riminiben ért véget.
Nézd vissza: A nagy Tour de France beharangozó és közönségtalálkozó
Pogacar duplája vagy Vingegaard formája? Mi a legnagyobb kérdése az idei Tournak? Miért lehet végre ez Roglic éve? Mekkora az esélye egy ilyen durva sprintermezőnyben Cavendish-nek a rekorddöntésre? Többek közt ezekre a kérdésekre is kerestük a választ a verseny előestéjén tartott közönségtalálkozón és podcastfelvételen. Aki lemaradt, most visszanézheti új youtube-csatornánkon!
Bukás, covid, brutális útvonal - a 2024-es Touron összecsap a nagy négyes, de vajon ki nevet majd a végén?
Tour de France 2024: A világ legjobb országúti bringásai csapnak össze az év második háromhetesén: de vajon Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Primoz Roglic vagy Remco Evenepoel lesz a győztes? Esetleg a nagy négyesen kívülről nyeri meg valaki az idei Tourt? Esélylatolgatás és előzmények a firenzei rajt előtt - videó!
Lecsapott a hőség: Cavendish gyomra menet közben felmondta a szolgálatot
Mark Cavendish nagy ambíciókkal érkezett a 2024-es Tour de France-ra: vajon sikerül elmozdulni a 34 szakaszgyőzelemről, és a Merckx-rekordból végérvényesen Cav-rekordot csinálni? Az első szakaszon a hőség babrált ki az Astana versenyzőjével.
picture

Tour de France 2024: Mark Cavendish

Fotó: Getty Images

Elrajtolt a Tour de France, pályafutása végén a rutinos francia és az újonc megcsinálta a show-t – Összefoglaló
2024. Június 29-én elrajtolt Firenzében a 111. Tour de France, méghozzá egy kőkemény 206 km-es szakasszal. A versenyen a hőség és a hegyek sem könnyítették meg a versenyzők dolgát, a rekordra hajtó Mark Cavendish is korán gondba került. Az utolsó Tourján tekerő francia Romain Bardet azonban meglepetésre egy hihetetlen szökést villantott csapattársával, Frank van den Broekkal.
Pusztító szakasszal rajtolt a Tour de France, de egy örökké emlékezetes francia győzelem lett a vége
Egy hosszú, forró nap végén igazi üldözőverseny alakult ki, hiszen a szakaszgyőzelemmel ezúttal a sárga trikót is magára ölthette a győztes. 50 kilométerrel a cél előtt Romain Bardet (Team dsm-firmenich PostNL) lépett el, hogy aztán csapattársával, Frank van den Broekkal óriási versenyt csináljon a végéig - a franciák nagy örömére. Videó!
Bardet: „A sárga trikó volt az álmom. Most azért sikerült, mert a szívemre hallgattam”
Őrületes izgalmakkal tarkított, kőkemény szakasszal indult a 2024-es Tour de France, amelyet a toszkán hőség tett még brutálisabbá. A korábbi kétszeres dobogós Romain Bardet szökésből vitte el a napot, és szerezte meg ezzel a sárga trikót is, aki elmondhatatlanul sokat köszönhet csapattársának, Frank van den Broeknak, akivel szinte kéz a kézben haladtak át a célvonalon.
TENISZ
Djokovicék árnyékában: van, akinek már egy wimbledoni selejtező is megváltoztatta az életét
Még el sem kezdődött a 2024-es Wimbledoni teniszbajnokság, máris megvan az idei torna egyik különleges sztorija. A selejtezőből főtáblára kerülő Maxime Janvier ugyanis igencsak sajátos, egyedi módját választotta annak, hogy érzékeltesse, mennyit jelent neki személy szerint a főtáblára kerülés, és hogy mennyit jelent a pénztárcájának az ezzel járó nem csekély pénzdíj.
MÉG TÖBB SPORT
A Lamborghininél már tudják, miben kell fejlődniük a felzárkózáshoz
Az olasz márka története első szezonját futja a WEC / Le Mans 24h csúcskategóriájában, és tempóban egyelőre elmaradnak az elejétől.
Brazília magához tért a kezdeti botlás után, kiütötte Paraguayt a Copa Americán
A brazil válogatott 4-1-re legyőzte Paraguayt pénteken az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa America D csoportjának második fordulójában.
Közel a negyvenhez is szélvészgyors a jamaicai legenda: ötödik olimpiájára készülhet
Az ötödik olimpiájára készülhet Shelly-Ann Fraser-Pryce, a jamaicaiak háromszoros ötkarikás bajnok sprintere. A 37 éves klasszis pénteken hazája válogatóversenyén harmadikként ért célba 100 méteren 10,94 másodperccel, így megszerezte a párizsi kvótát.
picture

Shelly-Ann Fraser-Pryce

Fotó: Getty Images

Újabb győzelemmel hangolt a magyar női vízilabda-válogatott az olimpiára
Harmadik mérkőzésén a második győzelmét aratta a görögországi nemzetközi tornán a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott.
Eb-ezüstérmes és két U20-as világbajnok sem lehet ott a párizsi olimpián a magyar válogatottban
Burián Gergő, Tátrai Dávid és Vismeg Zsombor kikerült a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretéből. A hazai szövetség közösségi oldalának pénteki híre szerint 18 játékos utazott el Zágrábba, ahol Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a következő napokat a világbajnok horvátok társaságában tölti.
Megvolt az első ütésváltás Verstappen és a McLarenek között, a címvédő nyerte a sprintfutamot
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati sprintfutamát a spielbergi Red Bull Ringen. Az össztetett élén álló, 26 éves holland pilóta mögött a két McLaren-versenyző végzett a dobogós helyeken: az ausztrál Oscar Piastri második, a brit Lando Norris harmadik lett. A címvédő holland elvitte a pole-t is.
Összesen nyolc magyar cselgáncsozó vehet részt a párizsi olimpián
A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) döntése révén Vég Zsombor is indulhat, így nyolc kvótát szereztek a magyar cselgáncsozók a párizsi olimpiára. A judoinfo.hu szaklap szerint az IJF közölte, visszaosztott kvótával a Ceglédi VSE sportolója ott lehet a 100 kilogrammosok küzdelmeiben az ötkarikás játékokon.
picture

Vég Zsombor (judo.hu)

Fotó: From Official Website

Atlétikai ob: Új magyar csúcsot állított fel a rúdugró Klekner Hanga
Klekner Hanga női rúdugrásban megjavította saját országos rekordját a 129. atlétikai országos bajnokság első napján a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés