Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Végleges a Tour indulóinak névsora, Pogacar topformában, sorsoltak a kézi BL-ben

Minich Réka

Publikálva 28/06/2024 - 06:09 GMT+2

Habár szünnap van a foci Eb-n, mi még foglalkoztunk az utolsó csoportmeccsekkel. Georgia bravúrját ünnepli, Szlovánia pedig a nagy visszatérőjét Josip Ilicicet. Rajtra készen áll a Tour de France mezőnye, köztük Tadej Pogacarral, aki még sosem érezte ennyire jó formában magát. Lassan elkelnek a jövő évi forma-1-es ülések, de még van bőven kérdőjel. Az Eurosport csütörtöki hírei.

Tadej Pogacar of Slovenia and UAE Team Emirates with the Michelangelo's David statue in the background during the 111th Tour de France 2024 - Team Presentation / #UCIWT / on June 27, 2024 in Firenze, Italy.

Fotó: Getty Images

A huszonháromszoros olimpiai bajnok Michael Phelps az amerikai Kongresszus bizottsági meghallgatásán beszélt arról, hogy szerinte a Doppingellenes Világszervezet nem tudott megújulni, így a sportolók már nem várhatnak fair versenykörülményeket. A meghallgatás a kínai úszókat érintő doppingbotrány eredménye, ami a WADA amerikai támogatásának megvonásához is vezethet.
Daniel Ricciardo nagy reményekkel tért vissza tavaly a Red Bull második számú csapatához, de az ausztrálnak lassan ismét elfogynak a lehetőségei. Néhány hete hivatalossá vált, hogy jövőre is Perez marad Verstappen csapattársa, Helmut Marko közben pedig elmondta, hogy Liam Lawsonnak is a lehető leghamarabb ülést akarnak biztosítani. Ricciardo tudja, hogy javulnia kell, de egyelőre nem aggódik.
Tadej Pogačar élete első Girója egyből győzelemmel zárult. Az olasz körversenyen szerzett élményei, a tavalyi bukás és a Tourt is befolyásoló sérülés, valamint a mostani felkészülés mellett arról is szó esett, hogyan telt a Giro utáni pihenés, kik lehetnek a fő ellenfelei a Touron és mit gondol az idei versenyt lezáró időfutamról… na és persze a világbajnokságról!

FOCI

Antonio Conte megtartotta első sajtótájékoztatóját a Napoli edzőjeként, ahol egyből megmutatta, mire számíthatnak tőle a helyi drukkerek. Szerinte a tavalyi rossz eredményekért a pályán kell bosszút állni, a cél pedig az, hogy csapata minél hamarabb visszajusson a legjobbak szintjére. Ehhez beleszólást kapott a keret alakításába, és a PSG által csábított Khivcha Kvaratshkeliát sem engedné el.
Josip Iličić kétszer is megküzdött már a depresszióval, ami egy ideig a pályáktól is távol tartotta. A visszatérése egyáltalán nem volt sima, hiába tért haza Szlovéniába, a Mariborból is majdnem kitették. Tavasszal egy edzőváltás után újra magára talált, az utolsó pillanatban a válogatott Eb-keretébe is bekerült, ahol pedig gólt is szerzett, ráadásul a csoportból is továbbjutott Szlovénia.
A portugál szövetségi kapitány, Roberto Martinez szerint nem azért kaptak ki a Georgia elleni utolsó csoportmeccsen, mert lenézték az ellenfelüket. Az edző szerint Szlovéniát már csak a két csapat tavaszi felkészülési meccse miatt is el szerették volna kerülni, még ha nyolcaddöntő más is lesz. A portugál játékosok céltalan adogatásról, Khvicha Kvaratskhelia beteljesült álomról beszélt.
A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte.
A georgiai labdarúgó-válogatott különösebb elvárás nélkül érkezett a németországi Európa-bajnokságra, mégis bejutott a nyolcaddöntőbe, szövetségi kapitánya szerint pedig ez annak is volt köszönhető, hogy vesztenivaló és teher nélkül léphettek pályára.
Mesés jutalmat ajánlott fel a labdarúgó Európa-bajnoki nyolcaddöntőbe jutott válogatottnak Bidzina Ivanisvili, Georgia leggazdagabb embere.
A portugál Cristiano Ronaldóval először esett meg pályafutása során, hogy nem szerzett gólt egy nagy torna alapszakaszában, a korábbi tíz alkalommal mindig eredményes volt - írta a németországi Eb csoportkört záró, 13. játéknapját értékelve a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

KERÉKPÁR

Egy betegség miatt kihagyta a belga bajnokságot, de az olimpián induló keretbe Van Aerttal együtt bekerült. Párizs előtt azonban még itt a Tour, ahol Remco Evenepoel újonc lesz, épp ezért nem is mer túl nagyot álmodni. A belga versenyző számára fontos az összetett, de mivel nincs sok tapasztalata, nem várja magát a dobogóra.
Szerda délután utolsó, huszonkettedik csapatként a Red Bull-BORA-hansgrohe is bemutatta a Tour de France-on induló keretét, így teljes a mezőny, most már mind a 176 versenyzőt ismerjük. Idén is a franciák lesznek a legtöbben, 45 Tour-újoncot találunk a mezőnyben.

TENISZ

Udvardy Panna után Gálfi Dalma is feljutott a wimbledoni teniszbajnokság főtáblájára női egyesben.
A volt világelső Garbine Muguruza lett a női tenisz WTA-világbajnokság igazgatója. A spanyolok áprilisban visszavonult, kétszeres Grand Slam-bajnoka az első, akit korábbi játékosként neveztek ki vb-főnöknek. A WTA-világbajnokság házigazdája a következő három évben Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád lesz, az idei vb-re november 2. és 9. között kerül sor.

MÉG TÖBB SPORT

A Szeged három olyan csapattal is összekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtöki sorsolásán, amely az előző szezonban ott volt a kölni négyes döntőben.
Kisorsolták a csoportokat a női Bajnokok Ligája 2024/25-ös szezonjára, amelyben ezúttal csak két magyar együttes szerepel majd.
Győri-Lukács Viktória, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC jobbszélsője bekerült az előző szezon álomcsapatába az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szavazásán. Az EHF honlapja felidézi, hogy a jobbszélső poszton a debreceni Töpfner Alexandra is szerepelt a jelöltek között.
Sokáig úgy tűnt, a #2 Chip Ganassi Racing Cadillac harcban lehet a Le Mans 24h megnyeréséért.
A kanadai Lance Stroll meghosszabbította szerződését a Forma-1-es Aston Martinnal. A csapat csütörtökön jelentette be, hogy a 25 éves pilóta náluk folytatja 2026-ban is, a Forma-1 új korszakában.
Szerződést hosszabbított a Forma-1-es Alpine csapattal a francia Pierre Gasly. A francia istálló csütörtöki bejelentésében nem jelezte, hogy mennyi időre szól a megállapodás, csak annyit jegyzett meg, hogy "több évre".
Vajon az a csapat nyerte idén az NBA nagydöntőjét, amelyik a legjobban megérdemelte? Egyáltalán: van ennek köze az érdemekhez? Ez volt podastünk legfőbb témája, miután a Boston Celtics 4-1-es győzelmével zárult az idei finálé.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés