Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ricciardo helye ismét veszélyben, Marko újra utánpótláscsapatot akar az RB-ből

Minich Réka

Frissítve 27/06/2024 - 19:44 GMT+2

Daniel Ricciardo nagy reményekkel tért vissza tavaly a Red Bull második számú csapatához, de az ausztrálnak lassan ismét elfogynak a lehetőségei. Néhány hete hivatalossá vált, hogy jövőre is Perez marad Verstappen csapattársa, Helmut Marko közben pedig elmondta, hogy Liam Lawsonnak is a lehető leghamarabb ülést akarnak biztosítani. Ricciardo tudja, hogy javulnia kell, de egyelőre nem aggódik.

Daniel Ricciardo

Fotó: Getty Images

Liam Lawson érkezhet Daniel Ricciardo helyére, de az ausztrál egyelőre bizakodó a jövő szezonnal kapcsolatban.
Helmut Marko nyilatkozata tovább fokozta a nyomást Daniel Ricciardón. Az ausztrál pilóta tavaly még nagy reményekkel tért vissza korábbi forma-1-es csapatához, a célja egyértelműen az volt, hogy 2025-től ő vehesse át Sergio Perez helyét Max Verstappen mellett a Red Bullnál.
Ehhez viszont sokkal jobb teljesítményre lett volna szüksége, de eddig még a csapattársa, Yuki Tsunoda is gyorsabb nála. A házon belüli versenyt a japán vezeti, a 19 megszerzett pontjával szemben Ricciardo csak 9-et tudhat a neve mellett.
Nemrég a Red Bull is bejelentette, hogy Perez szerződését meghosszabbítják, Tsunoda szerződése pedig 2025-ig szól az RB-nél. Tavaly pont a kéztörést szenvedő Ricciardo helyére ugrott be Liam Lawson, aki magabiztos bemutatkozását követően már idén is szeretett volna ülést kapni a mezőnyben, de a szerződése szerint elhagyhatja a csapatot, ha 2025-re sem jut neki hely.
Helmut Marko a kialakult helyzettel kapcsolatban nyilatkozott az osztrák sajtónak.
“A tulajdonosok egyértelművé tették a szándékaikat, szerintük az RB egy utánpótláscsapat, és eszerint kell kiválasztani a pilótáinkat.
Az volt a célunk, hogy megadjuk a lehetőséget Danielnek, hogy egy kiemelkedő teljesítménnyel átvehesse Sergio Perez helyét a Red Bullnál. Perez viszont jövőre is maradhat, szóval teljesen megváltozott az egész helyzet.
Hamarosan egy fiatal pilótának is lehetőséget kell adnunk, ez pedig Liam Lawson lesz.”
A hétvégi Osztrák Nagydíj előtt természetesen a jövőjéről is faggatták Ricciardót a sajtó munkatársai, de az ausztrál pilóta próbálta magát nyugodtnak mutatni.
“Nincsenek különösebb érzéseim Helmut nyilatkozatával kapcsolatban. Tudom, hogy ebben a sportágban leginkább a teljesítmény számít, és ha elég gyors vagyok, akkor lesz a legjobb esélyem arra, hogy maradhassak.
A tempó a fontos, nem a mosolyom vagy ilyesmi. Tudom, hogy a pályán kell megmutatnom, hogy helyem van itt. A nyári szünetig még van időm, de nem hiszem, hogy ez egy konkrét határidő lenne, de szerintem nagyjából az idény fele lesz az, és időnk is van ilyenkor egy kisebb értékelésre.
Megpróbálok a legjobban teljesíteni, hogy maximalizáljam az esélyeimet.”
A Red Bull juniorcsapatának nemcsak a jövője miatt kell komolyan elgondolkodnia, hanem a nemrég bevetett fejlesztések miatt is főhet a fejük. Az idény elején még rendszeresen harcban voltak a pontszerzésért, de Barcelonában csak a 15. és 19. helyen zártak.
“Visszatekintve az előző hétvégére, nehéz elégedetten gondolni egy 15. helyre, de a saját teljesítményem rendben volt.
Részemről 2 jó hétvégén vagyok túl, de persze sokkal jobban néz ki a kanadai 8. hely. Idén ezzel volt a legnagyobb bajom, hogy egymás után hozzam a jó eredményeket, remélem, hogy ez most sikerülni fog továbbra is.
Jó lenne ezt a formát tartani a nyári szünetig, a hozzáállásomon semmit nem változtat Helmut nyilatkozata.”
Ricciardót természetesen arról is megkérdezték, hogy van-e ötlete arra az esetre, ha mégsem hosszabbítanak vele szerződést.
“Vannak-e más lehetőségeim? Nem igazán, de a valóság az, hogy nem is nagyon érdeklődtem másoknál, szeretnék itt maradni. Élvezem, hogy újra a Red Bull család része lehetek.
Furcsa, de élvezem Helmut piszkálódását is, fel szokott tüzelni, amikor beszól, ez pedig motivál. Szóval röviden és tömören: nincs más lehetőségem.”
Ricciardo jövőjét erősen befolyásolhatja a Red Bull-birodalmon belüli hatalmi viszály is, hiszen őt elsősorban Christian Horner favorizálja, míg Helmut Marko inkább Liam Lawson részére biztosítana lehetőséget.
A várakozások szerint Carlos Sainz is hamarosan aláírhat az új csapatához, ez pedig végre beindítaná az egész átigazolási piacot.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés