Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Ferrarit az ág is húzza: Leclerc benézte a Red Bullt, az utolsó körig azt hitte, dobogóra állhat a Japán Nagydíjon

Gecsei Dina

Frissítve 25/09/2023 - 15:03 GMT+2

"Azt hittem, Max már nincs versenyben." Lecsúszott a dobogóról a Ferrari Szuzukában: a Forma-1-es Japán Nagydíjon Charles Leclerc a negyedik helyen végzett, pedig szinte a futam legvégéig azt hitte, felállhat a pódiumra ünnepelni.

Charles Leclerc

Fotó: AFP

A helyzet azonban nem volt ilyen rózsás, Charles Leclerc ugyanis összetévesztette az élen álló Max Verstappennel Sergio Perez lassuló Red Bullját.
„Azt hittem, hogy Verstappen már nincs versenyben. Egészen a futam végéig azt gondoltam, dobogóra fogok állni, majd az utolsó körben felnéztem a kivetítőre, és láttam, hogy a negyedik vagyok” – mondta Leclerc a futam leintése után.
Leclerc valóban "csak" a negyedik helyen végzett Szuzukában, ugyanis nem igazán tudta tartani a tempót, amit Lando Norris és Oscar Piastri McLarenjei diktáltak előtte, Verstappen győzelme pedig egy pillanatig sem volt kérdéses.
Sőt, a Red Bull a holland pilóta idei 13. és pályafutása 48. futamgyőzelmével már megszerezte a konstruktőri világbajnoki címet, és Verstappennek sincs már távol a címvédés, akár már két hét múlva, Katarban összejöhet neki a harmadik vb-címe.
Verstappen annyira más dimenzióban versenyzett, mint a többiek, hogy valójában nem volt meglepő Leclerc „tévedése” sem. A verseny lefújása után a monacói pilóta elárulta, egészen az utolsó körig abban a hitben élt, hogy a harmadik helyen zárja majd a futamot, hiszen látott egy lelassuló, majd félreálló Red Bullt a virtuális safety car alatt.
„Láttam, hogy Max félreállt a virtuális biztonsági autónál, nem tudom, mi történt akkor, azt hittem, hogy már nincs versenyben" – mondta Leclerc.
„Gyakorlatilag megállt a bal oldalon, mi pedig mindannyian megelőztük” – tette hozzá a Ferrari pilótája.
És valóban, tényleg lelassult egy Red Bull, abban azonban Pérez ült, aki a Haas pilótájával, Kevin Magnussennel ütközött. Ezt végül a riporterek mondták el Leclercnek a verseny után, aki erre csak annyit reagált:
„Ó, igaz, lehet, hogy Checo volt az! Mert én azt hittem, hogy Max abban a pillanatban kiesett a versenyből, ez csak összezavart engem.”
picture

Charles Leclerc a Japán Nagydíjon

Fotó: Imago

Ezen felül azonban nem érte túl sok meglepetés a monacóit, úgy érezte, hogy kihozta a maximumot magából a McLarenek mögött, akiknek sokkal jobban feküdt a forró, és híresen gumigyilkos szuzukai versenypálya.
„Arra nyilván számítottunk, hogy Max erős lesz, mint ahogy Checo is, de azt nem tudom, mi történt vele. Tudtuk azt is, hogy a McLaren is nagyon ott lesz, és igen, szuper erősek voltak, szóval tényleg nem értek minket meglepetések. Ez volt a maximum, amit el lehetett érni most" – magyarázta Leclerc.
„A tempónk nem volt olyan erős, mint a McLareneké, nekik ráadásul nagyon kevés gumikezelésre volt szükségük. De egy ilyen hétvége azért van, amire tökéletesen jó, például beigazolódnak azok a dolgok, amiket az elmúlt néhány futamon felismertünk.
Az elmúlt négy versenyen sokat tanultunk az autónkról, de vannak olyan dolgok is, amelyeken nem tudunk változtatni már a szezon végéig.”
Remélem, hogy Katarban újra a második legerősebb csapat leszünk.
Leclerc egyébként a szuzukai hétvégén megszerezte pályafutása 1000. pontját a Forma-1-ben.
Forrás: Autosport.com

Már a Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés